Dimarts, 30 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 30 de Abril del 2024 a les 13:30:28 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 17 de Maig del 2017
Compromís per Torrent qualifica de "despropòsit irreal" el P.G.O.U projectat pel govern de Ros.

El nou PGOU planea construir 9.000 habitatges i arribar als 100.000 habitants

Recentment s'ha presentat als grups municipals de Torrent l'estat actual del nou projecte del Pla General d'Ordenació Urbana, encarregat a la mercantil IDOM per part del govern socialista de Jesús Ros.

En aquest document es planteja la construcció potencial de 9.036 nous habitatges amb un horitzó de població de 100.000 habitants per a l'any 2025. Les partides o zones del terme municipal on s'ha projectat aquest increment de població són les de Monte-Real, Morredondo, El Vedat, la Marjadella, la Foieta, el Pantà, Monte-Levante, Santo Domingo i el Safranar.

 

A més a més s'han ratllat com a noves zones de sòl industrial tota la partida de l'Alter Alt, el Rajolar, més pràcticament tota la superfície corresponent a la zona del Mas de Don Pedro. Amb aquesta planificació la zona de polígons es duplicaria, passant de les 87'5 hectàrees contemplades al vigent P.G.O.U a les 162'03 proposades ara pel Psoe de Torrent.

 

Sobre les noves zones verdes, aquestes apareixen a les actuals cotxeres de Ferrocarrils de la Generalitat, més una xicoteta franja a la Marjadella, atés que a la zona de ponent del Vedat, corresponent al Camí de la Mala Pujada, també s'ha projectat una franja enjardinada, però suposaria envair les zones de secà i els contraforts boscosos del propi Vedat.

 

Per al portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, el govern de Ros està reproduint el mateix model urbanístic que va provocar la bombolla immobiliària i la posterior crisi econòmica, "sembla que no sàpien fer un altra cosa encara que la realitat tossudament els diga el contrari", ha declarat Alabajos, emplaçant al Psoe a presentar un projecte urbanístic sostenible i creïble, on la qualitat destaque sobre la quantitat, i on qualsevol increment poblacional tinga la seua previsió en matèria de nou serveis públics dotacionals com centres de salut, escoles, instituts, seguretat, accessos, mobilitat sostenible i transport públic.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.50.83

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.