Divendres, 21 de novembre del 2025

Actualitzada Dijous, 20 de novembre del 2025 a les 22:46:49 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
FERNANDO BENJUMEA
Dijous, 20 de novembre del 2025
GASTRONOMÍA

Torrent acollirà la gala dels Premis Cacau d’Or 2025, que reconeixen els millors esmorzars de la Comunitat

L’Auditori de Torrent celebrarà aquest dissabte l’onzena edició d’uns guardons que destaquen el paper social i gastronòmic de l’esmorzar valencià

L’Auditori de Torrent es convertirà aquest dissabte 22 de novembre, a partir de les 11.00 hores, en l’escenari de la gala dels Premis Cacau d’Or 2025, una cita consolidada en el calendari gastronòmic valencià i que arriba enguany a la seua onzena edició. Els guardons, impulsats per Amstel i per la plataforma La Cultura de l’Esmorzar, busquen reconéixer els establiments i professionals que mantenen viva una tradició amb arrels socials i culinàries profundes en la Comunitat Valenciana.

 

Per a esta edició es premiaran dotze locals de les tres províncies, seleccionats per la seua aportació a l’esmorzar valencià i per fomentar, segons l’organització, un espai de convivència i germanor que identifica aquesta pràctica quotidiana.

 

A l’acte assistiran representants de diversos àmbits, entre ells la corporació municipal de Torrent, responsables del sector turístic, membres destacats del món de la restauració i figures vinculades a la divulgació gastronòmica. També participaran Ana Torres, presidenta de Dones Esmorzadores, i Paco Alonso, periodista i impulsor de La Cultura del Almuerzo, referents en la defensa d’aquesta tradició.

 

Durant la gala es farà públic el palmarés d’enguany, que inclou locals premiats en les províncies de Castelló, València i Alacant. A més, Amstel atorgarà el Premi Especial Cacau d’Or 2025, seleccionat entre els participants de la ruta solidària Tornar FUERZABAR, celebrada recentment amb l’objectiu de donar suport a establiments afectats per les fortes pluges del 29 d’octubre de 2024.

 

Com a colofó, els assistents podran gaudir d’un còctel preparat pel restaurant Los Abetos, que tancarà una jornada dedicada a posar en valor un dels rituals gastronòmics més arrelats del territori valencià.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.112

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.