
Un centenar de persones rep formació en sistemes de prevenció de catástrofes
Un grup d'empreses especialitzades impulsa el programa “Resist” amb la col·laboració de la Mancomunitat de l'Horta Sud
Amb l'objectiu de conéixer eines de prevenció en diferents tipus de catàstrofes, un centenar de persones vinculades als ajuntaments de la comarca ha iniciat aquest dimarts, 6 de maig, una formació telemàtica a càrrec de les empreses especialitzades Connect Clean i Avre Expertises, que han comptat amb la col·laboració de la Mancomunitat de l'Horta Sud.
Amb aquesta acció, s'inicia el programa “Resist”, que aspira a obtindre fons europeus dins del marc d'Erasmus +. A més de les esmentades signatures, també participen empreses de l'àmbit de l'emergència i la tecnologia. Prop de 30 ponents de diferents països d'Europa són responsables d'impartir els diferents temes previstos, que tenen com a base casos reals. Al llarg de dos mesos, s'abordaran tres tipus de catàstrofes: les inundacions, les onades de calor i fred, i els grans incendis.
El president de la Mancomunitat, José F. Cabanes, ha inaugurat la sessió formativa d'aquest dimecres agraint l'àmplia resposta dels consistoris. Quasi 120 persones de 13 consistoris de l'Horta Sud s'han inscrit. Entre elles hi ha alcaldies i regidories; equips tècnics d'Urbanisme, Medi Ambient o Brigades; comandaments i agents de Policia Local, i voluntariat de Protecció Civil. També una desena de persones de la mateixa institució comarcal s'està formant.
“Espere que aquesta formació siga beneficiosa i ens ajude a implementar alguns sistemes i protocols per a protegir-nos millor, després de la tragèdia que patim fa sis mesos. La DANA del 29 d'octubre, l'apagada de l'altre dia o la pandèmia ens han demostrat que som una societat vulnerable i que hem de formar-nos en protecció”, ha manifestat el president a l'inici de la jornada.
En la primera sessió telemàtica han participat sis ponents, que han desenvolupat diferents temes relacionats amb sistemes de sensorización i amb infraestructures de retenció de l'aigua, entre altres. Amb diferents matisos, han coincidit que el canvi climàtic està provocant fenòmens fora de les previsions i també en què són necessaris processos de participació en els plans de protecció.
Així, han oferit ponències el cap de Projectes en la Divisió d'Estratègia i Recursos Hídrics per a previndre inundacions en la conca del riu Aude, Kriss Sans; l'enginyer en gestió de riscos naturals de Predict Services, vinculada a Météo-France, Bastien Mombellet; l'arquitecta, paisatgista i dissenyadora, Nathalie Gidron, així com l'enginyer tècnic forestal i CEO, Hugo Riquelme, tots dos de Singular Green; les responsables de FlowStop (sistema inflable dissenyat per a detindre inundacions en només un minut), Sylvain Garrigue i Maria Herrera, i l'expert en teledetecció i sistemes d'informació geogràfica, a més de consultor en projectes geològics i mediambientals en VisionGeo-Greenresults, Antonio de la Creu del Carrer.
La segona sessió es realitzarà el 20 de maig també sobre inundacions. A posteriori s'iniciarà el mòdul sobre onades de calor i de fred amb dues sessions. Finalment culminarà aquesta primer etapa del programa amb el mòdul sobre grans incendis.
Plataforma de continguts
Paral·lelament a les formacions, les empreses responsables del projecte han dissenyat una plataforma digital en la qual s'accedeix als diferents documents i audiovisuals ampliats elaborats per les persones expertes que imparteixen les ponències i altres col·laboradores, i cosa que és més important, es pot contactar amb elles directament.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
3.143.254.11