Dimecres, 05 de Febrer del 2025

Actualitzada Dimarts, 04 de Febrer del 2025 a les 11:29:11 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 11 de Gener del 2025
TRADICIÓ

Torrent celebra una nova degustació del Rossejat en la falla de La Plaça

Torrentins s'han acostat per a tastar el pla tipic de la nostra localitat al costat de la Torre

La Falla de la Plaça de Torrent ha celebrat la cinquena edició del Dia del Rossejat Torrentí, un esdeveniment ja consolidat en el calendari festiu i gastronòmic de la ciutat. La cita va tindre lloc dissabte en la Plaça Major, enfront del Casal, i promet ser una jornada plena de tradició, sabor i cultura per a veïns i visitants.

A partir de les 12 del migdia i fins a les 15 hores, els assistents van poder gaudir d'un botellí i tapa, acompanyats de les actuacions de grups que oferiran balls regionals. No obstant això, el plat fort del dia serà el showcooking del Rossejat Torrentí, un plat típic de la localitat que destaca per la seua consistència i sabor. El cuiner i faller de la comissió, Manolo Carratalà, va ser l'encarregat d'ensenyar als presents els secrets de la seua elaboració en directe. A més, el públic podrà degustar aquest arròs al forn típic de Torrent en forma de tapa, la qual cosa fa de l'esdeveniment una experiència completa per als amants de la bona gastronomia.

La jornada també va comptar amb un esmorzar especial en el Casal per als fallers i aquells que hagen adquirit els seus tiquets amb antelació. Allí es va servir el Rossejat com a plat principal, celebrant així la tradició culinària de Torrent en un ambient únic i acollidor. La Falla també anima a elaborar la cassola en la seua pròpia casa i portar-li-la per a gaudir-la al costat dels veïns, als peus de la Torre.

Segons Rigo Mora, membre de la comissió de la Falla de la Plaça i impulsor de l'esdeveniment, un dels objectius principals del Dia del*Rossejat és desestacionalitzar aquest plat, que normalment s'associa al dia de Sant Blai, celebrat el 3 de febrer. “Volem que els *torrentinos s'atrevisquen a cuinar el Rossejat durant tot l'any i que els restaurants de Torrent l'incloguen en les seues cartes de manera permanent”, afirma Mora.

Enguany és més especial si cap, ja que el Casal de la Falla de la Plaça ha sigut durant unes setmanes, alberg per a voluntaris de Protecció Civil d'altres parts d'Espanya i també ha sigut cuina, des d'on s'han elaborat racions de menjar que han sigut repartides en la zona zero de la Dana pels propis fallers, per la qual cosa els integrants de la comissió, ja tenen ganes de poder tornar a la normalitat i poder celebrar esdeveniments com aquest, després d'uns mesos molt durs per als veïns de Torrent i de la comarca de l'Horta Sud.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.222.181.72

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.