
INFRAESTRUCTURES
Una canonada evitarà els abocaments d'aigües fecals al barranc
Compromís, Podem, Esquerra Unida afirmen que els vapors i la resta de la contaminació estan afectant tant Torrent, com altres municipis de l’Horta Sud i l’Albufera
Després d’un mes de produir-se la barrancada provocada per la DANA la depuradora de Torrent continua paralitzada, fet que està produint que totes les aigües fecals que passaven per la planta s’estiguen abocant al Barranc de Xiva-Torrent tal qual ixen dels claveguerams de la capital de l’Horta Sud.
Aquest fet està afectant greument tant la pròpia ciutat com a altres poblacions veïnes per les quals transita el llit de barranc, com Picanya, Paiporta, Catarroja i Massanassa, desembocant finalment a l’Albufera, que forma part del Terme Municipal de València segons ha denunciat Compromís, Podem, Esquerra Unida en Torrent. Des de setmanes la conselleria d'Infraestructures està treballant en un colector provisional de cinc quilòmetres per evitar aquest problema que estarà acabat al llarg d'aquesta setmana.
Des del grup municipal de Compromís-Podem-Esquerra Unida, el seu portaveu Xavier Martí va preguntar a l’última reunió del Consell d’Administració d’Aigües de l’Horta si la Confederació Hidrogràfica del Xúquer havia donat l’autorització pertinent per a realitzar els abocaments de fecals, tot i les circumstàncies actuals, i la resposta va ser que no existien tals permisos.
Martí va argumentar que no votava favorablement l’informe de gestió per aquesta qüestió mediambiental i de salubritat pública, que entenia fonamental que estiguera resolta des del punt de vista legal i sanitari. La resta de grups representats i la pròpia Alcaldessa sí ho feren favorablement, així com també la pròpia multinacional, que posseïx el 49% de les accions de la companyia mixta. No obstant va transmetre el seu agraïment i felicitació a tota la plantilla de treballadors i treballadores d’Aigües de l’Horta per la seua dedicació tot i les moltes circumstàncies personals desfavorables que han hagut de patir pels efectes de la DANA.
Finalment, el portaveu de la coalició d'esquerres també va preguntar si des de l'empresa d'aigües o el govern municipal s'havien comunicat els esmentats abocaments a la confederació hidrogràfica, qüestió a la qual la gerència va assentir però sense que cap de les parts responsables de la gestió -pública o privada- donaren més detalls ni justificaren la presentació de tal comunicació, i sense explicar les possibles respostes per part de la Confederació del Xúquer.
El creixement del cabal de la rambla va destruir, també, la depuradora municipal de Torrent, situada en la partida Sequia, entre el barranc i la carretera cap a Picanya, la gestió de la qual depén d'Aigües de l'Horta. La seua destrucció tampoc ha ajudat a pal·liar l'abocament de residus perquè, en cas d'estar operativa, podria haver assumit part del tractament de les aigües residuals; no tot.
La seua capacitat màxima diària és de 18.000 m³ d'aigua. Una vegada construït el col·lector provisional, la totalitat de les aigües negres de Torrent es recaurà en la depuradora de Pinedo, la qual ja assumia el tractament de gran part d'aquests abocaments. La instal·lació té una capacitat 20 vegades superior a l'anteriorment esmentada; pot depurar fins a 350.000 metres cúbics al dia, encara que presta servei a València ciutat i a altres 16 municipis de l'Horta Sud.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
3.133.139.156