Dimarts, 22 de Octubre del 2024

Actualitzada Dimarts, 22 de Octubre del 2024 a les 11:01:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 21 de Octubre del 2024
SUCESSOS

Cau a Torrent una banda que retenia a persones vulnerables en "granges humanes"

Els detinguts mantenien en condicions Els tres detinguts extorquien i endeutaven a les seues set víctimes, a les quals maltractaven i mantenien en condicions precàries en local del carrer Pare Méndez

La Guàrdia Civil ha desmantellat dues "granges d'humans" en la qual es retenia a set persones en condicions precàries amb la finalitat de controlar els seus comptes bancaris i fins i tot accedir als seus habitatges. Hi ha dos homes detinguts -de 30 i 35 anys-, i una dona -de 30 anys-. A tots ells se'ls imputen els delictes d'extorsió, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.



L'organització –que actuava principalment a les comarques de l'Horta i la Ribera, captava persones en situació de vulnerabilitat i que rebien algun tipus de prestació, com ara pensions o ajudes públiques. Els sostreien la documentació i les retenien per la força en condicions infrahumanes en dos habitatges a Torrent.



L'organització mantenia controlades a set persones. Els colpejaven i abusaven de les seues discapacitats psíquiques per a fer-los signar documents d'autorització i representació amb els quals el grup criminal va aconseguir comptar amb fins a onze vehicles d'alta gamma. Igualment, havien sigut adquirits diferents immobles en les localitats de València, Torrent i Xiva, que posteriorment llogaven a tercers per a lucrar-se.

 

La investigació es va iniciar arran del desallotjament d'uns habitatges ocupats en Monserrat, quan els agents van trobar a diverses persones vulnerables vivint en condicions pèssimes en un d'eixos pisos. Agents de Seguretat Ciutadana i del Grup de Reserva i Seguretat, amb el suport d'un gos, van practicar dos registres a Torrent, on es va detindre als components de la banda. Al mateix temps, van alliberar a les set víctimes, que van requerir assistència sanitària i van ser traslladades als serveis socials de l'Ajuntament de Torrent.



Durant el registre, els agents han aprehés nombrosa documentació relacionada amb els afectats i una arma de foc curta que haurien utilitzat els arrestats per a extorquir-los i retindre'ls contra la seua voluntat. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Picassent.

 

L'alcaldessa ha condemnat enèrgicament els fets, destacant la importància de la col·laboració ciutadana en el desenllaç d'aquesta operació. “Des del primer moment, tant la Policia Local com els Serveis Municipals han brindat suport a aquestes persones, els qui ja estan rebent les atencions necessàries”, ha afirmat. A més, ha subratllat que “a Torrent no té cabuda l'extorsió, el maltractament i l'abús. Els qui cometen aquests delictes han de saber que tard o d'hora acabaran entre reixes”.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.71.215

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.