Dimarts, 22 de Octubre del 2024

Actualitzada Dimarts, 22 de Octubre del 2024 a les 11:01:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 18 de Octubre del 2024
MEDI AMBIENT

Compromís-Podem-EUPV denuncia el problema històric dels abocadors il·legals

Entre els punts calents es troben parcel·les situades al Camí de la Mala Pujà, una via que uneix l’àrea comercial del Toll amb la part sud del Vedat, també en la fallida urbanització de ‘Las Palomas’, ubicada al costat de la carretera de Montserrat, o en la partida de l’Alter, al costat del polígon industrial del Mas de Jutge

Compromís-Podem-EUPV denuncia el problema històric dels abocadors il·legals. El grup municipal ha trobat una gran acumulació de deixalles en diferents “punts calents” que segons Xavier Martí, són “sobradament coneguts pel govern local”. “Fa molts anys que denunciem la nul·la previsió de l’Ajuntament de Torrent front l’acumulació d’estes deixalles en els mateixos punts. Un govern responsable actuaria d’ofici, amb previsió, abordant la neteja amb mitjans permanents i no únicament com a resposta puntual en determinats moments”.

 

Entre els punts calents es troben parcel·les situades al Camí de la Mala Pujà, una via que uneix l’àrea comercial del Toll amb la part sud del Vedat,  també en la fallida urbanització de ‘Las Palomas’, ubicada al costat de la carretera de Montserrat, o en la partida de l’Alter, al costat del polígon industrial del Mas de Jutge. Les deixalles trobades són de tota classe, des de butaques, electrodomèstics i sanitaris fins a teulades metàl·liques: “sembla que l’ajuntament estiga esperant a completar el mobiliari d’una casa per passar a recollir els residus de ‘Las Palomas’”, ha ironitzat Martí.

 

En paraules Martí, “Nosaltres proposem la creació d’una brigada de vigilància i neteja ecològica amb caràcter permanent”. Al mateix temps en què la coalició Compromís-Podem-EUPV ha posat recentment sobre la taula el control de la neteja del nucli urbà, el seu portaveu Xavier Martí destaca el greu problema de la proliferació dels abocadors il·legals en les parcel·les rústiques del Terme de Torrent.

 

“La solució no és fàcil”, admeten des del grup municipal, que també explica que cal una campanya a llarg termini per conscienciar a la població, especialment en el cas de residus de construccions perillosos com el fibrociment. “Tanmateix, sí que trobem a faltar, igual que passava amb l’anterior govern Jesús Ros i el PSOE, una política de previsió i seguiment dels punts negres per netejar-los el més prompte possible i evitar el problema afegit de l’efecte crida”, ha exposat el portaveu.

 

“Des que començàrem a denunciar aquest problema hem proposat la creació d’una colla de neteja ecològica amb caràcter permanent per a controlar de manera constant els danys mediambientals, així com també eliminar el requisit de presentació del DNI als ecoparcs, que impedeix als sense papers dur residus al reciclatge”, ha conclòs Xavier Martí, el portaveu de Compromís-Podem-EUPV.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.148.107.193

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.