Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 17 de Octubre del 2024
EDUCACIÓ

Un grup d'alumnes del programa Erasmus+ visiten l'Ajuntament

15 joves francesos al costat de 15 de La Marxadella van aprofitar la cita per a dialogar sobre reciclatge i medi ambient

Un grup de 15 alumnes de l'IES La Marxadella, i altres 15 alumnes del Lycée Sainte Marie La Grand'Grange de la localitat francesa de Saint Chamond han sigut rebuts per l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, a l'Ajuntament. En un acte celebrat en el Saló de Plens, on també ha sigut present el regidor d'Educació, Guillermo Alonso del Real.



Durant la visita, els estudiants s'han interessat per les polítiques mediambientals i de sostenibilitat que s'implementen a la ciutat de Torrent. El projecte Erasmus+ de l'institut torrentí cerca que els alumnes de l'IES La Marxadella aprenguen de països pioners en sostenibilitat, observant les seues experiències i adoptant hàbits i valors relacionats amb la cura del medi ambient. Als alumnes torrentins els ha cridat especialment l'atenció les pràctiques de reciclatge en els centres escolars francesos, com la separació de residus, l'ús de transport sostenible i el consum de productes de temporada.



Durant la seua estada, els alumnes francesos també han tingut l'oportunitat de conéixer els programes de sostenibilitat ambiental i humana desenvolupats en l'IES La Marxadella. A més, han pogut explorar la cultura, la gastronomia i les tradicions locals de Torrent, visitant l'Associació de Discapacitats de Torrent i el Museu Comarcal de l'Horta Sud.



En la seua intervenció, la màxima edil ha respost a les preguntes dels estudiants espanyols i francesos sobre la gestió de residus a la ciutat. A més, ha pogut explicar-los iniciatives com el programa de Voluntariat Ambiental, orientat a joves estudiants, així com l'ús de canons d'aigua a pressió en El Vedat per a la protecció forestal i altres projectes per a salvaguardar els espais naturals del municipi.



L'alcaldessa, Amparo Folgado ha assenyalat que aquest tipus d'intercanvis són fonamentals per a l'aprenentatge i l'enriquiment cultural dels joves: "Aquest intercanvi d'idees i experiències enforteix els llaços entre les nostres ciutats i països, fomentant una major consciència sobre la importància de cuidar el nostre planeta".



Finalment, com a record de la seua visita, se'ls ha entregat als estudiants detalles de la ciutat, com una motxilla, una tassa i xocolate típic de Torrent. El mes vinent de març, els alumnes de l'IES La Marxadella viatjaran a Saint Chamond per a continuar amb aquest intercanvi cultural, educatiu i mediambiental.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.58.41.111

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.