Dimarts, 22 de Octubre del 2024

Actualitzada Dimarts, 22 de Octubre del 2024 a les 12:12:04 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 15 de Octubre del 2024
CINEMA

La sèrie "Dime, Andrés", Finalista dels Premis Mentes Ami de la Fundació Atresmedia

El projecte audiovisual del col·legi Sant Joan Baptista contra l'assetjament escolar ha sigut seleccionat entre diferents projectes en l'àmbit nacional

La sèrie "Dime, Andrés" contra l'assetjament escolar del col·legi Sant Joan Bautista ha quedat finalista en l'àmbit nacional dels premis Mentes Ami de la Fundació Atresmedia. La sèrie web és un projecte, inclòs en la categoria "Impuls de la creativitat audiovisual responsable" que busca conscienciar i sensibilitzar als joves sobre les conseqüències de l'assetjament escolar a través del poder del cinema.



L'equip coordinador, encapçalat per Juan Carlos Pastor Belenguer i Silvia Cubells Navarro, ha treballat amb l'alumnat, docents, negocis confrontants, actors, institucions, personal no docent i famílies per a crear una sèrie web de 4 capítols que representen situacions reals d'assetjament i ofereixen solucions pràctiques per a la seua prevenció i abordatge, en definitiva, desenvolupar el pensament crític dels alumnes.



El CEIP Sant Joan Baptista viatjarà a Madrid aquest pròxim 19 d'octubre per a assistir a la cerimònia de lliurament de premis. Aquest esdeveniment, organitzat per la Fundació Atresmedia contribueix al desenvolupament de competències relacionades amb l'Alfabetització Mediàtica i Informacional (AMI), reuneix projectes que, com el nostre, estan compromesos amb la millora de la convivència i la promoció de valors com el respecte, l'empatia i la inclusió.



"Estem increïblement orgullosos d'haver sigut reconeguts com a finalistes en els Premis MENTES AMI de la Fundació Atresmedia, aquesta nominació ja és per a nosaltres una victòria", va comentar Juan Carlos Pastor. "Aquest reconeixement és un gran impuls per a continuar treballant en la creació d'un entorn escolar lliure d'assetjament. Ens sentim honrats que la nostra iniciativa haja sigut valorada en l'àmbit nacional" va concloure Silvia Cubells.



Premis MENTES AMI
Aquests guardons promouen i premien les accions i projectes duts a terme per professors i centres educatius a les aules que contribueixen al desenvolupament de competències relacionades amb l'Alfabetització Mediàtica i Informacional (AMI) a través del foment del pensament crític, l'impuls a la creativitat, el desenvolupament de competències digitals i la promoció dels valors i la convivència entre els xiquets i joves, així com reconéixer i difondre aquelles iniciatives innovadores i de gran impacte que puguen servir d'inspiració a la comunitat educativa.



Presentació i estrena del projecte
Dime, Andrés s'estrenarà a la sala d'actes de l'Ajuntament de Torrent amb una première, amb catifa roja inclosa, el 12 de desembre d'aquest mateix any davant autoritats locals, inspecció educativa, familiars dels alumnes, professors i gent participant i implicada en el projecte. Un mes més tard farà el salt a YouTube on estarà a l'abast de tot el món. Es publicarà un capítol cada mes. El projecte té la continuïtat assegurada estenent-se en el temps curse després de curs i ha començat ja el rodatge de la seua 2a segona temporada.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.121.88

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.