Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 14 de Octubre del 2024

Torrent ha acollit la I Jornada ”Torrent Excellent” dirigida a alumnes de batxillerat

Baix el lema “Soc capaç de tot i molt més”, la ciutat ha acollit una jornada de motivació dirigida a 170 alumnes de 1r de Batxillerat de tres col·legis

L'Ajuntament ha celebrat la I Jornada “Torrent Excellent” de motivació en l'Antic Mercat, dirigida a 170 joves de primer de Batxillerat dels col·legis de Mont-Sión, La Puríssima i Serra Perenxisa. Baix el lema “Soc capaç de tot i molt més”, la regidoria ha organitzat aquesta primera jornada, convidant a 6 joves torrentins, que han triomfat en diferents camps i àmbits professionals a la seua curta edat i que a més han cursat els seus estudis en col·legis del municipi.



L'objectiu fonamental, buscava que anaren ells mateixos els qui, a través de la seua experiència, esforç i sacrifici, els que motivaren, animaren i orientaren als 170 alumnes de batxillerat, trobant-se els mateixos, en portes de prendre decisions sobre el seu futur acadèmic o laboral.



L'esdeveniment que començava a les 10.00 hores, va ser inaugurat per l'alcaldessa, Amparo Folgado, que va donar la benvinguda als convidats, moderador i alumnes. A continuació, la regidora de Joventut, María Fernández, va explicar la importància de la iniciativa innovadora realitzada des de l'Ajuntament, donant pas al presentador i moderador de l'acte, al tenor torrentí Pascual Andreu, que també és un exemple de triomf professional amb la seua joventut.

 

El moderador va presentar als sis convidats, desenvolupant les trajectòries dels joves torrentins i com han arribat a fer el que més li agradava amb èxit. Posteriorment, cada jove ponent, va explicar la seua experiència i com han aconseguit fer realitat els seus somnis professionals, al qual van acompanyar amb imatges projectades.



Finalitzada l'exposició dels sis convidats, es va obrir un col·loqui molt interessant, obert pel presentador a través de preguntes d'aquest, així com els alumnes que també van realitzar gran quantitat de preguntes als exitosos joves. Tots els joves van poder emportar-se la seua agenda per a aquest curs escolar de “Torrent Excellent”.

Els 6 joves torrentins convidats han sigut Andrea Salvador Pedrós: Va estudiar en el Col·legi Mare Sacramento. En l'actualitat és professora d'Educació Física en el Col·legi Mare Sacramento. Sacri Rodríguez Ferrón: Va estudiar en el Col·legi Federico Maicas i Institut IES Tirant lo Blanch. En l'Actualitat és doctora en Biòloga i professora de la Universitat de València. Premie ‘Ciència, Tecnologia i Medi Ambient’ Carta de Poblament de Torrent V edició (2013). Carlos Gelabert Casted: Licendiado en Empresarials. Cofundador, al costat del seu germà Mario, del restaurant ‘The Fiztgerald (Burguer Company)’. Maria Díaz Llopis: 24 anys. Va estudiar en el Col·legi La Puríssima. Graduada en Història, va publicar la seua primera novel·la en 2023 "Abans de les Bèsties", ara està immersa en un nou projecte de novel·la.



Fran Silla Moncholí: 23 anys. Va estudiar en el Col·legi María Auxiliadora Torrent, Batxillerat en Col·legi La nostra Senyora de Mont Sió. Toca el Bombardí. Formació Musical a l'Escola de Música Cercle Catòlic de Torrent on, en l'actualitat, exerceix de professor, ha col·laborat amb l'orquestra simfònica d'Alacant, banda municipal de Bilbao primer premie Concurs nacional de tuba i bombardí en 2023 de la Vilajoiosa, membre fundador grup Bras Ensemble actuant en festivals de rellevància a escala nacional. Té titulació Grau Professional en el Conservatori de Música de Torrent, Grau Superior en el Conservatori de Música "Joaquín Rodrigo" de València.
 Ana Maria Casanova López: 24 anys. Va estudiar en el Col·legi Sant Pasqual. Institut IES La Marxadella. Enginyeria electrònica industrial i automàtica, en l'actualitat treballa en una empresa de robòtica.



L'alcaldessa, Amparo Folgado, ha felicitat els sis joves ponents que amb, "la seua joventut, treball, esforç i constància han aconseguit el que han somiat en l'àmbit de la docència, música, novel·la, gastronomia, investigació i enginyeria. I agrair que a més de ser grans professionals, hagen acceptat la invitació i posen la seua experiència i coneixements al servei de la societat com a exemples i referents, sobretot, dels més joves, motivant, ajudant i animant que ells també poden aconseguir el que es proposen i que res es regala i tot porta treball, esforç i sacrifici. Des de l'equip de govern reiterem el nostre ferm compromís per les polítiques de joventut ambicioses i efectives, que realment impacten i contribuïsquen al creixement personal i professional dels joves”.



“El CIJ i l'Ajuntament estem convençuts que aquest tipus d'iniciatives innovadores, serveixen per a ajudar als joves, que veuen com altres joves d'edats pròximes aconsegueixen allò que es proposen. Creiem convençuts, que aquesta estratègia de l'Ajuntament, de creació d'aquests espais d'educació i estimulació, a més del reconeixement als nostres joves torrentins, són inspiració i motivació per a les generacions futures. Amb la mirada posada en el futur, aquestes jornades pretenen crear un llegat durador, que transcendisca més enllà d'un esdeveniment puntual i es convertisca en un referent per a la joventut.”, ha emfatitzat la regidora, María Fernández.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.203.124

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.