Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 14 de Octubre del 2024

Torrent se suma al Dia Mundial de conscienciació sobre la Parada Cardíaca

L'Avinguda al Vedat, al costat de la plaça Bisbe Benlloch, serà punt de trobada entre professionals sanitaris, que oferiran xarrades i demostracions pràctiques gratuïtes

Dimecres que ve 16 d'octubre, Torrent s'uneix a la celebració del Dia Mundial de Conscienciació de l'Aturada cardíaca amb una jornada informativa i pràctica dirigida a tota la ciutadania. La iniciativa, impulsada per la Regidoria de Sanitat que dirigeix Santiago Calatayud, es durà a terme de 9.00 a 18.00 hores en l'Avinguda Al Vedat, al costat de la plaça Bisbe Benlloch, en el passeig del centre.



La parada cardiorespiratòria és un greu problema de la societat, que hui dia encara continua causant un gran nombre de morts a l'any. S'ha demostrat que el temps transcorregut entre la parada cardíaca i l'inici de la reanimació cardiopulmonar és un dels factors pronòstics més importants. De fet, la població general, independentment de la seua qualificació professional, és capaç d'aprendre i realitzar una RCP bàsica i efectiva.



Per tot això, durant aquesta jornada, professionals del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) i dels Centres de Salut de Torrent oferiran xarrades i demostracions pràctiques per a ensenyar a la població com actuar davant una situació d'emergència tan crucial com una parada cardiorespiratòria. Els assistents aprendran a realitzar correctament la reanimació cardiopulmonar (RCP), a utilitzar un desfibril·lador extern semiautomàtic (DESA) i a sol·licitar ajuda als serveis d'emergència de manera eficaç.



L'objectiu és identificar correctament la situació de parada cardiorespiratòria, com alertar als serveis d'emergència, aprendre a realitzar de manera correcta una RCP "Only Hands", així com saber dur a terme maniobres salvadores.



Tal com ha destacat el regidor de Sanitat, Santiago Calatayud, "amb aquesta iniciativa volem posar a l'abast de tots els veïns de Torrent les eines necessàries per a salvar vides". "Saber com actuar davant una parada cardíaca pot marcar la diferència, per això, animem a tots a participar en aquesta jornada i a difondre aquests coneixements entre els seus familiars i amics."



L'objectiu principal d'aquesta campanya és conscienciar a la població sobre la importància de conéixer les maniobres bàsiques de primers auxilis i d'actuar amb rapidesa i seguretat en cas d'emergència. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Torrent vol fomentar una cultura de la prevenció i promoure la participació ciutadana en la salvaguarda de vides.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.33.201

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.