Dimarts, 22 de Octubre del 2024

Actualitzada Dimarts, 22 de Octubre del 2024 a les 12:12:04 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 11 de Octubre del 2024
PATRIMONI

El patrimoni andalusí de l’Horta Sud, en quatre visites gratuïtes

Les rutes permetran conéixer les torres de Torrent, Albal, Silla i Picassent, així com el Museu Comarcal de l’Horta Sud i el Museu Arqueològic de Silla

Un bon nombre de poblacions de la comarca de l’Horta Sud mantenen en bon estat les torres defensives que van tenir durant l’Edat Mitjana la funció de protecció i vigilància de la ciutat i l’horta de València. Però el llegat andalusí al territori va més enllà de les torres: les alqueries, les sèquies, la toponímia del paisatge i l’horta que ens queda, són una part important de la història valenciana. 

 

Per tal de conéixer i posar en valor tot aquest patrimoni andalusí que s’ha preservat i ha configurat la identitat col·lectiva fins a dia de hui, des de la Fundació Horta Sud, conjuntament amb el Museu Comarcal de l’Horta Sud, Llegat Andalusí a l’Horta Sud, València Turisme i Diputació de València, s’organitzaran quatre rutes durant els mesos d’octubre i novembre, totes elles gratuïtes i obertes a la ciutadania, amb inscripció prèvia obligatòria per tal de garantir el compliment dels aforaments disponibles.

 

La primera de les rutes serà el dissabte 19 d’octubre a Torrent. Aquesta visita, que servirà també per a presentar la ruta, començarà a les 10:00 h al Museu Comarcal de l’Horta Sud i comptarà amb la conferència inaugural a càrrec del professor, escriptor i expert en cultura andalusí Antonio Manuel Rodríguez. Posteriorment, a les 12:00 h, hi haurà una visita guiada a la torre andalusí de Torrent.

 

La segona de les visites serà la setmana següent a Albal; concretament el dissabte 26 d’octubre a les 10:30 h. En aquesta ocasió, es farà una visita guiada a la torre mora del municipi. La tercera visita tindrà lloc el dissabte 9 de novembre al terme municipal de Picassent. Concretament, serà amb la visita a la torre d’Espioca, també a les 10:30 h.

 

Finalment, la darrera de les visites serà a Silla, el dissabte 23 de novembre. Començarà a les 10:30 h i consistirà amb una visita guiada a la torre i, posteriorment, al Museu Arqueològic de Silla. L’assistència pot ser únicament a una de les rutes, a més d’una o a totes elles, i sols cal especificar-ho al formulari d’inscripció disponible a bit.ly/ruta_patrimoni_andalusí_Horta_Sud.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.67.0

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.