Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Divendres, 18 de Octubre del 2024 a les 11:44:31 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 11 de Octubre del 2024
URBANISME

Arranquen les obres del parc infantil de seguretat viària

Estarà situat en Parc Central i té com a objectiu ensenyar als xiquets les normes bàsiques de circulació d'una manera lúdica, educativa i segura

Ja han donat principi les obres del primer parc infantil d'educació viària de Torrent. Estarà situat en Parc Central en una parcel·la de 2.000 metres quadrats i té com a objectiu ensenyar als xiquets les normes bàsiques de circulació d'una manera lúdica, educativa i segura. Aquest nou espai està dissenyat específicament perquè els xiquets aprenguen les normes bàsiques de circulació d'una manera lúdica, educativa i segura. El parc compta amb una sèrie de carrers en miniatura, carrils de 2 metres d'ample, passos de vianants que connecten voreres de 2 metres d'ample, i zones amb paviment de terra en el centre de les pomes creades.



També s'han plantejat carrils de sentit únic i vials de doble sentit, s'ha projectat una intersecció giratòria, una intersecció amb semàfors i una intersecció en T, les interseccions exteriors s'han plantejat en T, regulades per senyalització de STOP. Els vials estaran regulats per senyals de trànsit, semàfors i passos de vianants, on els xiquets podran circular amb els seus cotxes elèctrics, bicicletes o patins, respectant les normes de circulació. A més, hi haurà itineraris per als vianants situats en les pomes interiors del parc educació viària.



El parc ha sigut dissenyat complint la normativa en seguretat viària i compta amb totes les mesures de seguretat necessàries per a garantir la integritat dels xiquets. Un parc que estarà a la disposició dels col·legis de Torrent, per si consideren d'interés traslladar pràctiques als seus alumnes, ja que fins ara tant col·legis com pares, recorrien a centres privats. El Parc Infantil de Seguretat Viària proporcionarà als més xicotets: una formació primerenca, possibilitat de realitzar pràctiques i simulacions, una educació integral, conjugant una educació viària i cívica, i tot això a través d'un aprenentatge divertit i preparant-se per al futur.



Actualment, en aquesta parcel·la, existia un laberint enjardinat conformat per murs de formigó i xiprers. Aquesta urbanització va tindre lloc a principis dels anys 2000, amb els serveis instal·lats d'enllumenat, electricitat, aigua potable, reg, drenatge, sanejament, gas, etc.



L'alcaldessa, Amparo Folgado, ha manifestat que "aquest parc és una eina fonamental per a educar als xiquets en seguretat viària des d'edats primerenques. Volem que aprenguen d'una manera divertida i segura, perquè en un futur siguen conductors i vianants responsables. Vull que Torrent siga el millor lloc perquè els xiquets tinguen un futur millor. Inculcar-los i inspirar-los, des de primerenques edats, la cultura del respecte als senyals de trànsit, a la seguretat viària, a l'educació i el civisme quan estan al capdavant d'un vehicle".



La màxima edil ha declarat que "estic molt emocionada de poder oferir aquest nou espai als xiquets i xiquetes de Torrent, aquests són d'eixos projectes que, com a alcaldessa, una se sent especialment satisfeta, de poder deixar el millor llegat als nostres xicotets, ja que és la millor educació per al seu futur. Esperem que siga un èxit i que contribuïsca a formar ciutadans més responsables i assegurances en els nostres carrers i carreteres".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.41.136

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.