Dimarts, 22 de Octubre del 2024

Actualitzada Dimarts, 22 de Octubre del 2024 a les 10:33:31 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 08 de Octubre del 2024
TRADICIONS

La Senyera tornarà a descendir de l'Ajuntament el Nou d'Octubre

Enguany la Processó Cívica de Torrent tindrà les novetats d'un Gegant de tres metres que representa la imatge del rei Jaume I i un emotiu concerte homenatge de la UMT al Rei Jaume I i al cantant Nino Bravo

La  Reial Senyera tornarà a descendir de l'Ajuntament aquest Nou d'octubre. Enguany la Processó Cívica de Torrent tindrà les novetats d'un Gegant de tres metres que representa la imatge del rei Jaume I i un emotiu concerte homenatge de la UMT al Rei Jaume I i al cantant Nino Bravo. La celebració comença a les 19.00 hores amb l'acte més emblemàtic, la Processó Cívica.

 

Per segon any consecutiu, la Real Senyera coronada, que durant l'any es troba custodiada en la segona planta de l'Ajuntament, serà portada pels maseros cap al balcó de l'Ajuntament, per a procedir al seu descens totalment vertical, segons el rang de reialesa concedit per Pere el Cerimoniós que la Senyera 'no s'inclina davant res ni ningú, a excepció de Déu', rebent honors militars amb vint-i-una salves en el seu descens.



Per segon any, la Reial Senyera serà custodiada per la figura històrica de dos maseros municipals, durant tot el seu recorregut. I es manté el nou recorregut, ja realitzat l'any passat, que discorre per l'Avinguda al Vedat, aconseguint un recorregut més ampli, perquè la ciutadania puga gaudir millor de la Processó.



El recorregut, després de la baixada, és encapçalat pel nou Gegant de tres metres, realitzat pels artistes Ceballos i Sanabria, que representa la imatge del rei Jaume I. "La creació d'un Jaume I gegant és el primer d'uns altres que vindran, ja que a poc a poc volem que l'Ajuntament de Torrent tinga en propietat elements patrimonials que se sumen a la Real Senyera, als maseros i a tant uns altres que vindran i que ens identifiquen com a poble valencià", ha afegit l'alcaldessa.



Li seguiran representants de: Falles, carro i cavall, Cabuts del Ball de Torrent amb tabal i dolçaina, Dansà amb tabal i dolçaina, Cases Regionals, Societat Civil (entitats musicals, culturals, socials, esportives, veïnals, moros i cristians, entre altres col·lectius), entitats religioses, Cort d'Honor Major i Infantil.

 

Els maseros que custodien la Real Senyera portada pel Capità Moro, acompanyant les quatre borles: les Falleres Majors de Torrent 2025, la Reina de la Trobada i el Capità Cristià, els segueixen dos policies de gala, darrere porten la corona de llorer la Musa de la Música i el Germà Major Suprem de la Setmana Santa, darrere els alferes moro i cristià i els presidents de l'Any i de la JLFT.

 

A continuació, possessionarà l'alcaldessa, seguida pel Comissari de la Policia Nacional, Comissari de la Policia Local i Capità de l'Exèrcit de l'Aire. Tancant la Processó Cívica, se situen els membres de la Corporació Municipal acompanyats per tabal i dolçaina. El recorregut transcorre des de l'Ajuntament, per l'Avinguda al Vedat, on es torna per aquesta, a l'altura de Moralets, fins a finalitzar en la Plaça Major, al costat de la Torre.

 

A les 20.00 hores, en la mateixa Plaça, tindrà lloc l'emotiu concert extraordinari oferit per la Unió Musical de Torrent, homenatge al rei Jaume I, a la Senyera i al cantant Nino Bravo, que serà interpretat per la potent veu del torrentí, Pascual Andreu. Durant el concert es projectaran imatges i vídeos relacionats amb Nino Bravo. I s'interpretaran els temes: Amèrica, Libre, Un beso i una flor, Noelia i Mi tierra.



En finalitzar l'esmentat concert, i després de la interpretació dels himnes de Torrent, regional i d'Espanya, en la mateixa Plaça es dispararà un espectacular Castillo de focs artificials, a càrrec de la Pirotècnia Vulcà que il·luminarà el cel de Torrent i posarà el fermall d'or a una jornada molt especial per als valencians.



L'alcaldessa, Amparo Folgado, ha manifestat que "vull convidar a tots els torrentinos i visitants a participar en totes les activitats organitzades per a aquest dia tan especial com valencians i espanyols, i destacar l'entusiasme ciutadà que ens transmeten per aquestes iniciatives implantades, que busquen reforçar les senyes d'identitat, la cultura i les tradicions valencianes".



"Amb aquesta programació, Torrent es prepara per a viure un 9 d'octubre ple de tradició, cultura i espectacle, oferint als seus ciutadans i visitants una experiència única que celebra la identitat valenciana en tota la seua esplendor", ha emfatitzat l'alcaldessa.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.22.216.128

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.