Dimarts, 22 de Octubre del 2024

Actualitzada Dimarts, 22 de Octubre del 2024 a les 12:12:04 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 08 de Octubre del 2024

Tornen els paraigües al carrer Sagra pel Nou d'octubre i el Dia de la Hispanitat

Durant els dies previs a la celebració del dia gran, la façana de l'Ajuntament s'ha il·luminat amb els colors de la Senyera durant les nits

Durant dies previs a la celebració del 9 d'Octubre i el dia de la Hispanitat, a més de l'ampli programa d'activitats que s'han dissenyat per a la setmana cultural prèvia a aquesta celebració, Torrent ha engalanat el carrer Sagra, de paraigua amb els colors que identifiquen i reten homenatge a les banderes de la nostra Real Senyera i d'Espanya.



Per segon any consecutiu, paraigües rojos, grocs i blaus visten el cèntric carrer Sagra, conformant una bandera d'Espanya de 50 metres i a continuació, una Senyera de 50 metres lineals, totes dues dissenyades per prop de 500 paraigües en total. Els paraigües, suspesos en l'aire sobre el carrer, formen un acolorit dosser.



Aquesta iniciativa, en el seu segon any, ja s'ha convertit en una nova tradició, que busca crear un ambient festiu i d'identitat en el cor de la ciutat. "I ha sigut ben rebuda pels torrentins i torrentines, els qui veuen en ella una forma creativa i respectuosa de celebrar la seua doble identitat com a espanyols i valencians, que realça l'esperit festiu, alhora que homenatja els símbols local, autonòmic i nacional", segons fonts municipals.



L'alcaldessa, Amparo Folgado, ha destacat que "La decoració de paraigua al carrer Sagra, juntament amb la resta de l'ampli programa d'activitats programades, és un reflex del compromís de Torrent per celebrar la seua herència cultural i fomentar un sentit de ciutat i identitat compartida entre els torrentinos. Estem molt satisfets de l'impacte visual en la població, el disseny de la instal·lació no sols embelleix la ciutat, sinó que també serveix com a punt de trobada i fons perfecte per a les fotografies i selfies dels veïns i visitants, convertint-se en un punt d'atractiu turístic".



Així mateix, el conegut com Pati Rosa , també ha patit la seua transformació, a més del seu repintat i restauració, s'han pintat les escales al costat del popular arc, objectiu de moltes sessions fotogràfiques, amb els colors de la Senyera i bandera d'Espanya."Volem que Torrent siga una ciutat cada vegada més atractiva i plena de vida. La Real Senyera juntament amb els colors de la bandera d'Espanya, al Pati Rosa és un homenatge a les nostres arrels i un símbol d'orgull per a tots els torrentins, amb eixa doble identitat i condició", ha emfatitzat l'alcaldessa.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.136.73

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.