Dissabte, 05 de Octubre del 2024

Actualitzada Divendres, 04 de Octubre del 2024 a les 16:06:39 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
FERNANDO BENJUMEA
Dijous, 03 de Octubre del 2024
TECNOLOGÍA

Torrent aposta per la tecnologia, però la seua falta de manteniment preocupa a Sumant per Torrent

Sumant per Torrent denuncia que els passos de vianants intel·ligents porten trencats diversos mesos i insta a reforçar altres punts perillosos de la ciutat.

L'Ajuntament de Torrent ha llançat un ambiciós projecte de transformació finançat pels fons Next Generation de la Unió Europea. Aquest projecte se centra en tres àrees principals: la instal·lació de passos de vianants intel·ligents, un sistema de smartparking i la col·locació de radars per controlar la velocitat.

 

S'han implementat sis nous passos de vianants intel·ligents a l'Avinguda al Vedat, amb l'objectiu d'augmentar la seguretat dels vianants al creuar aquesta important via de la ciutat. Aquests passos compten amb sensors que detecten la presència de persones i un sistema de senyalització lluminosa que s'activa per millorar la visibilitat davant dels conductors.

 

No obstant això, el partit Sumant per Torrent decidix ha expressat la seua preocupació per la falta de manteniment de les instal·lacions anteriors. Roberto Gómez, Secretari General de la formació, ha assenyalat que els passos de vianants intel·ligents instal·lats el 2019 a la intersecció de l'Avinguda al Vedat amb Azorín porten mesos amb les senyalitzacions lluminoses danyades. "La tecnologia no serveix de res si no es cuida", ha declarat Gómez, subratllant la necessitat d'assegurar el correcte funcionament d'aquestes instal·lacions finançades per la Unió Europea.

 

A més, Sumant adverteix que, encara que les innovacions tecnològiques són ben rebudes, és fonamental prestar atenció a altres encreuaments perillosos que encara no tenen la regulació necessària. Gómez ha mencionat interseccions crítiques com les de Mestre Sanchís Almiñano amb Pare Méndez i Pare Méndez amb el carrer 6 de Desembre, que són accessos essencials per a la ciutat. "És moment d'actuar abans que ocórrega una tragèdia!", ha insistit, recordant que ja el 2016 van sol·licitar la instal·lació de semàfors en aquestes zones.

 

La formació política també ha destacat que no totes les solucions han de ser "intel·ligents", emfatitzant que, en certes situacions, optar per alternatives tradicionals com els semàfors podria garantir millor la seguretat dels vianants i una regulació més efectiva del trànsit.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.181.36

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.