Dissabte, 05 de Octubre del 2024

Actualitzada Divendres, 04 de Octubre del 2024 a les 16:06:39 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
FERNANDO BENJUMEA
Dijous, 03 de Octubre del 2024
BENESTAR SOCIAL

L'ajuntament de Torrent reprén els serveis d’assessorament jurídic i psicològic per a dones

La Casa de la Dona inicia els punts d’informació i orientació, complementant l’ampli programa previst per al quart trimestre de l’any.

L'Ajuntament de Torrent, a través de la Casa de la Dona, ha reactivat els serveis d'assessorament jurídic i psicològic, adreçats a les dones que necessiten suport i orientació.

 

El servei d’assessorament jurídic és una eina essencial per a les dones que busquen consell sobre temes legals, que poden incloure des de qüestions laborals fins a assistència en casos de violència de gènere. D'altra banda, l’atenció psicològica ofereix un espai segur per al benestar emocional, ajudant en el procés de recuperació i creixement personal.

 

Professionals qualificats i especialitzats proporcionaran una atenció personalitzada, assegurant que les dones que requereixen ajuda trobin en la Casa de la Dona un suport valuós en el seu camí cap a l’autonomia i la resiliència. A més, s’han incorporat nous professionals per ampliar l’assistència i orientació a les usuàries.

 

El servei d'informació i atenció jurídica estarà disponible els dimarts de 16:00 a 20:00 hores i els dijous de 09:30 a 13:30 hores, sense necessitat de cita prèvia. Per la seva banda, el servei d'atenció psicològica es prestarà els dilluns de 16:00 a 20:00 hores i els dimecres de 09:30 a 13:30 hores, amb cita prèvia, i podrà ser individual o grupal.

 

La regidora de Dona i Igualtat, Amparo Chust, ha destacat que “amb la implementació d'aquests serveis d’assessorament jurídic i psicològic, oferim recursos essencials per a la protecció i ajuda de les usuàries. Aquest servei, que s'afegeix a l'oferta d'activitats, xerrades i tallers, està dissenyat per proporcionar un suport integral, abordant tant les qüestions legals que poden afrontar les dones com oferint un espai segur per al seu benestar emocional. Amb la tornada d'aquests serveis d’assessorament, la Casa de la Dona de Torrent reafirma el seu compromís amb la creació d'un entorn enriquidor i protector per a totes les dones”.

 

Continuació de l'activitat programada per al trimestre

 

Durant el mes de setembre, l’activitat a la Casa de la Dona no ha parat, amb un ampli programa per al quart trimestre de l’any. Es va reprendre el cicle de salut integral amb una nova xerrada titulada "La salut a partir dels 40", impartida per l'experta en nutrició i planificació dietètica, Lola Fernández. També s'han realitzat sessions del taller de ioga en cadira, així com tallers d’iniciació a les tecnologies i d’economia domèstica.

 

Els tallers de teatre terapèutic han estat una part destacada de les activitats d'oci saludable durant el mes de setembre, juntament amb activitats relacionades amb el flamenc i la dona. A més, les dones han participat en els tallers "Torrent emocional", dedicats al creixement personal. Cada primer dimarts del mes se celebra l'‘intercanvi de llibres solidaris’, on es pot dipositar un llibre i emportar-se'n un altre, de 17:30 a 20:00 hores. Entre altres activitats, també hi ha tallers de Bolillos, club de lectura, Bebeteca, entre d'altres. A l'octubre, novembre i desembre, continuaran la ‘Escola de Salut Integral. Espai de salut entre nosaltres’ i l’‘Escola de Famílies. Viure en Igualtat’, amb xerrades i tallers en ambdues.

 

“Al mateix temps, la Casa de la Dona seguirà amb la seva programació habitual, que inclou xerrades, tallers i activitats culturals que fomenten la creativitat, l'aprenentatge i la connexió social. Aquestes activitats estan dissenyades per construir una xarxa de suport i coneixement, on les dones poden aprendre noves habilitats, compartir experiències i trobar inspiració tant en les seves activitats individuals com col·lectives. La Casa de la Dona és un referent en la promoció de la igualtat i l'ajuda a les dones a Torrent, convertint-se en un suport d'esperança i guia per a elles”, ha subratllat la regidora.

 

Per a més informació, es pot contactar al telèfon 961111858 o visitar la pàgina web https://torrent.es/talleres-casa-dona/.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.97.100

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.