Xirivella dedicarà un monòlit a les víctimes de l'accident d'autobús de fa 44 anys
A les 18.30 del 24 de setembre de 1980 un tren procedent de Madrid atropellava un autobús a Xirivella que va posar fi a la vida de 27 persones, 18 d'elles de Torrent
Xirivella dedicarà un monòlit a les víctimes de l’accident del pas a nivell del que s'ha complit 44 anys. A les 18.30 del 24 de setembre de 1980 un tren procedent de Madrid atropellava un autobús a Xirivella que va posar fi a la vida de 27 persones, 18 d'elles de Torrent. El 24 de setembre de 1980, fa 44 anys, un tren procedent de Madrid xocà contra un autobús ple de passatgers que tornaven a casa en acabar la faena, la majoria eren dones i treballadores de Feycu.
L'autobús transportava a més de 70 persones al seu pas per Xirivella, ja que havia coincidit amb l'eixida del treball del personal de l'empresa Feycu, que utilitzava aquest transport per a tornar a Alaquàs, Torrent o Aldaia. Desenes de passatgers viatjaven fins i tot dempeus. En la intersecció de la carretera amb les vies del tren, l'autocar va trobar les barreres del pas a nivell alçades i va creuar. Un tren procedent de Madrid va atropellar l'autobús que va quedar convertit en una autèntica pasterada de ferro. En total varen morir 27 persones, 18 veïns i veïnes de Torrent.
En el moment del succés, el xoc entre els transports va arrabassar la vida a 25 persones, xifra que es va elevar a 27 dies després. Els supervivents -a més dels passatgers del tren- viatjaven en la part posterior de l'autobús, el conductor del qual va quedar encastat en la màquina del comboi. El funeral va tindre lloc en la plaça Bisbe Benlloch, ja que Torrent comptava amb el número de morts més elevat. L'arquebisbe de València l'any 1980, José María Roca Cabanellas va oficiar l'eucaristia al costat de 24 sacerdots i enfront dels fèretres, abrigallats per unes 50.000 persones.
Quan va acabar la cerimònia religiosa, el nerviosisme es va fer patent per la por de confondre els fèretres. Va ser en eixe moment quan, el ja desaparegut, regidor socialista de Torrent, Valentín Fernández, va agafar el micròfon i va organitzar l'eixida de cada mort un a un rumb al cementeri. Es va allargar més de dues hores. Els afectats van interposar reclamacions davant Renfe i dos anys després, van cobrar les primeres famílies, mentre que la resta el va fer després de set anys.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
18.188.113.189