Dimarts, 01 de Octubre del 2024

Actualitzada Dilluns, 30 de Setembre del 2024 a les 14:54:49 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 30 de Setembre del 2024
TRADICIONS

Lucía Mora Molina, exaltada com a Musa de la Música de la Unió Musical de Torrent

Neta de la pianista Amparo Fandos, el seu pare Bernardo Mora Fandos li va regalar una Marxa Mora que va ser interpretada per primera vegada en l'Auditori de Torrent

El passat diumenge 29 de setembre, l'Auditori de Torrent es va vestir de gala per a acollir l'Exaltació de la Musa de la Música 2024-2025 de la Unió Musical de Torrent (UMT), Lucía Mora Molina. La jove de 18 anys, estudiant del Grau en Ciència de Dades en la Universitat Politècnica de València (UPV) i clarinetista en la UMT, va viure un dia ple d'emoció.



L'acte, carregat de sentiment, va comptar amb el seu germà Jorge com a mantenidor, qui va emocionar a Lucía amb anècdotes personals. A més, la seua amiga Marta Bermell, que també és Musa de la Música 2022-2023, va tindre l'honor de pujar-li la banda, completant un moment de gran significat per a ambdues.



Lluïa, que des de xicoteta ha somiat a ser Musa de la Música i representar a la Unió Musical de Torrent, és també una apassionada de les festes de Moros i Cristians, formant part de la Comparsa Muladins d'Alí Bufat, on la seua mare, Eva Molina, és membre de la directiva de la Federació de Moros i Cristians.



Al llarg de la seua trajectòria musical, Lucía ha sigut part de la Banda Infantil, Juvenil, el Cor de l'Escola, l'Orquestra, i actualment forma part de la prestigiosa Banda Simfònica de la UMT. La seua estreta vinculació amb la ciutat de Torrent és evident, destacant la seua participació en esdeveniments tradicionals, tocant en els trasllats de la Verge, la Setmana Santa, les Aurores i la Falla que acompanya amb la banda.



La música ha sigut un llegat en la seua família, amb la seua àvia paterna, Amparo Fandos Miquel, reconeguda pianista a escala nacional i fundadora del Conservatori Professional de Música de Torrent. En el seu honor, existeix un premi nacional que porten el seu nom, atorgats per l'Ajuntament de Torrent i el Conservatori, on va exercir com a directora durant molts anys. Amparo Fandos també va ser guardonada amb el Premi Carta de Poblament de Torrent en 2012 en la modalitat d'Arts, Lletres i Esports, i en 2023 ha format part del jurat d'aquests premis en 2023.



El pare de Lucía, Bernardo Mora Fandos, també ha seguit els passos musicals familiars. Com a titulat superior en flauta travessera, llicenciat en història i ciències de la música. És divulgador musical i creador del projecte shhcúchame!, que es tracta d'un curs de divulgació musical amb el qual col·labora l'Ajuntament de Torrent. A més, el seu pare ha compost una marxa mora en honor a ella, Lucía Mora, que va ser interpretada per primera vegada en l'Auditori durant la cerimònia.



L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, va destacar que Lucía, "és una jove que ha sabut construir el seu camí acompanyada per la música, inspirada per la teua família i la Va unir Musical de Torrent, amb tota la força que et dona Torrent, la ciutat que tant estimes". A més, va subratllar que, per a Lucía, ser Musa de la Música és molt més que un honor, és el reflex de la seua passió i compromís amb la ciutat i la música. Lucía Mora pren el relleu de María González Benavent, qui fins ara ocupava el càrrec de Musa de la Música. L'alcaldessa va dedicar paraules d'agraïment a María per la seua destacada representació de la Va unir Musical de Torrent.



Lucía va estar acomponyada per la societat torrentina, en tot moment acompanyada pel president de la UMT, Pepe Plaza qui li va dedicar unes emotives paraules. Però també per diferents representants de les festes de la ciutat, com la Fallera Major de Torrent i la seua Cort d'Honor, Alicia Moreno; la Reina de la Trobada, Mariola Garrido; el president de la JCHHSS, José Vicente Yago; el president de la FMCT, Xavi Santamaría; l'Alferes Mora, Esther García; així com nombroses associacions locals, amics, familiars i socis de la Va unir Musical de Torrent, que no van voler perdre's aquest important esdeveniment. Amb aquesta emotiva exaltació, Lucía Mora Molina inicia el seu any com a Musa de la Música 2024-2025 de la Unió Musical de Torrent, un honor que simbolitza la seua dedicació i amor per la música, la seua ciutat i la seua família.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.185.87

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.