Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 27 de Setembre del 2024

El PP recorda que el PSOE ha, ha assistit a 58 de les 121 taules celebrades en el primer any de legislatura

Segons les dades facilitades pels populars les 4 celebrades en el procés de contractació de l''Assistència Tècnica en Comunicació de l'Ajuntament', no ha assistit a cap ni tan sols van enviar com a representant a algun membre del grup socialista

El PP vol denunciar el que per al partit és "la política de fang iniciada pel PSOE els últims mesos, en relació amb la no existència de polítics en les meses de contractació municipals i la contractació de l''Assistència Tècnica en Comunicació de l'Ajuntament". El seu únic objectiu, segons els populars és "embarrar la política municipal, en un intent de judicialitzar la política, per a ocultar els problemes interns i de lideratge, a més de visibilitzar la incapacitat i impossibilitat per articular una oposició crítica, constructiva, propositiva, eficaç i útil per a la ciutat".



El portaveu del PSOE, ha criticat durant durament que els polítics isqueren de les meses de contractació, "quan això és absolutament fals i si estaran com a convidats". Des del PP afirmen que, "ha fet desistiment de les seues funcions i responsabilitats com a regidor, en assistir només a 58 de les 121 meses de contractació convocades en el primer any de legislatura, representant un 47,93% del total". Els populars recorden que, "és l'estratègia general del PSOE, en l'àmbit nacional, autonòmic i ara municipal, més ocupats a alçar cortines de fum per a amagar la nul·la activitat desenvolupada pel grup socialista".



"Primer va ser el qüestionament de la labor realitzada pels funcionaris, tècnics, comité d'experts i habilitats nacionals de l'Ajuntament, per a després portar-lo a l'Agència Antifrau, de la qual des de principis de juliol no sabem res. Posteriorment, la resta de licitadors van deixar en evidència al PSOE, al no presentar cap recurs a l'adjudicació. La penúltima ha sigut la de sol·licitar una interpel·lació en el Ple, que no va servir per a res, i l'última ocurrència ampliar la informació en l'Agència Antifrau. Una actitud maldestra i buida, que només pretén embarrar l'eficaç gestió de l'alcaldessa Amparo Folgado, i estirar un tema sense recorregut polític ni jurídic".



El partit de Feijoo també ha criticat al grup de Compromís, Podem, Esquerra Unida també ha sigut crític amb la mesura de retirar als polítics de les meses de contractació. Del seu portaveu recorden que "ha assistit només a 32 de les 121 taules convocades, la qual cosa representa un 26,45% del total". El setembre de 2013, el grup de Compromís presentava una moció, on sol·licitava que s'acordara "que les meses de contractació passen a estar integrades únicament per funcionaris de categoria de carrera A i B dels serveis municipals afectats per la concessió, assumint les funcions que actualment exerceixen els regidors".



Va ser aquest grup municipal qui, l'abril de 2021, va denunciar al PSOE, en relació amb l'ús que cap al grup municipal del PSOE amb les meses de contractació, manifestava el portaveu de Compromís llavors que "és una pràctica partidista del PSOE de Torrent confondre les institucions que governa amb el partit polític, el que denota una clara falta de valors democràtics i un ús fraudulent dels espais i dels actes públics municipals que se celebren a aquests. Són òrgans pagats per totes i tots els veïns, que haurien de treballar sense filiació política, però que el PSOE de Torrent usa com si foren de la seua propietat".



La Portaveu del Grup Popular a Torrent, Sonia Roca, ha declarat que "hem desemmascarat la farsa de l'oposició durant aquestes setmanes sobre el fals interés per les meses de contractació. I, a més, ens plantegem seriosament moltes preguntes sobre la dedicació al servei públic dels partits de l'oposició, que estan cobrant un sou públic sense respecte als ciutadans i a la ciutat. En canvi, si es dediquen a obrir el calaix del fang i muntar circs ficticis per a ocultar els seus problemes interns i la incapacitat per a articular una oposició útil i eficaç pel bé de la ciutat i els interessos reals dels seus veïns. Davant aquesta realitat, poc els haurien d'importar que no estiguen representats amb veu i vot en les meses de contractació, als quals sí que poden assistir com a convidats, ho podien fer abans i ho continuaran podent fer ara, si tenen voluntat d'assistir clar", ha manifestat Roca.



Si continuem analitzant l'assistència a les taules i en particular, la que va gestionar el procés d'adjudicació del contracte de l''Assistència Tècnica de Comunicació de l'Ajuntament', comprovem que el portaveu del PSOE no va assistir a cap de les 4 convocades per a l'objecte comentat, ni van sol·licitar que algun membre del seu grup assistira com a convidat. "Queda molt clar que l'interés per aquest tema de nul, ja que a més no van sol·licitar que algun membre del grup socialista poguera assistir com a convidat". En el cas del portaveu de Compromís, que també ha criticat el procés, només va assistir a 1 de les 4 convocades i tampoc van sol·licitar la presència de cap membre del seu grup com a convidat.



"El que demostra i quitació la careta de la intencionalitat de tot el circ muntat. Una sobreactuació i un comportament vergonyosa i zero responsable, que en res reflecteix la dignitat que ha de sustentar el càrrec de regidor i portaveu en un ajuntament i una ciutat com Torrent, la ciutat mereix uns regidors més responsables, compromesos i amb vocació de servei", ha emfatitzat la Portaveu popular Sonia Roca.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.85.181

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.