Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 26 de Setembre del 2024
ENTREVISTA XAVI MARTÍ, PORTAVEU DE COMPROMÍS, PODEM, ESQUERRA UNIDA

“Excloure a l’oposició de les meses de contractació no és democràtic”

Martí és des de fa poc més d'un any el portaveu del grup Compromís, Podem, Esquerra Unida que es varen unir en les passades eleccions locals de maig del 23. Economista de professió va treballar com a assessor de Compromís en l'Ajuntament i ara continua fent-ho encapçalant aquesta unió de partits d'esquerres en Torrent.

Primer saber com està el grup polític després del que va succeir amb la seua companya i regidora Mª Jesús Herrada. Cal matisar el que va eixir en premsa en el seu moment perquè una cosa és el grup i una altra els partits que conformen el grup. La decisió va eixir dels òrgans interns que hi ha dins de la nostra coalició, per la qual cosa li vare fer una reprovació, però el seu estatus com a membre electe de la corporació municipal continua intacte. Ella ve al grup municipal, l'acta és personal.



La seua coalició ha denunciat que l'Ajuntament ha superat el 20% dels contractes "a dit". Segons les dades fiscalitzades en 2022 un volum de més d'un milió sisens mil euros en contractes "a dit", és a dir, contractes que no passen per una mesa de contractació. I hem passat d'aquesta quantitat a més de dos milions d'euros del que portem en 2024. Per la qual cosa hem traslladat al govern la nostra preocupació, hauria d'anar a menys i va a més.



També han denunciat que el contracte de la neteja amb FCC es va signar tres dies abans de l'arribada de la nova corporació en juny de l'any passat. En política cal cuidar les formes i entre el període que hi ha entre les eleccions i la presa de possessió, s'atorga el contracte per 114 milions d'euros quan ja saps que no governaràs.



Tant vostés com el PSOE han denunciat que els han exclòs de les meses de contractació junt amb VOX. La llei permet que tota la mesa siga tècnica junt els polítics, però això no significa que un polític puga decidir, també la llei admesa fer-la totalment tècnica. El que ha passat és que en ple agost el PP va decidir mantindre la presidència de la mesa en la figura de la regidora d'Hisenda i la resta de grups desapareixien com a vocals quan si la fas tècnica la presidència de la mesa deuria ser també un tècnic, i per això ens va sorprendre eixa decisió.



Opina que la polèmica sorgida entre PP i VOX en una mesa de contractació és el desencadenant d'aquesta decisió? Si hi ha més motius, aquest és el principal. Jo estava present en eixe mesa de contractació i també em vaig sumar als dubtes del portaveu de VOX. La polèmica va votar als mitjans de comunicació, per la qual cosa al PP ni li ha agradat i creiem que la conseqüència d'excloure'ns és eixa. Arta ens diuen que podem anar de convidats sense tindre accés a la documentació només l'ordre del dia. Crec que això ni és transparent ni és democràtic.



Aquest estiu com a portaveu del grup va voler fer una visita sorpresa a l'empresa que s'encarrega de la recollida d'animals abandonats i el varen negar l'entrada. Estem parlant de drets animals que senten com nosaltres. Més del 50% de la població comparteix la seua vida amb un animal i hi ha una preocupació social al voltant de com s'estan tractant els animals en eixos centres. I la millor manera de vore les condicions és fer una visita sorpresa i es varen negar l'entrada quan setmanes abans el regidor de l'àrea va poder fer-lo.



Ja és una preocupació molt important el problema que tenen els joves per accedir a una primera vivenda per llogar. El seu grup va presentar unes ajudes. Demanarem que una modificació de crèdit anara destinada a aquest tema, però la nostra proposta no va ser acceptada. Actualment, la mitjana del lloguer en Torrent és molt elevada. L'estat espanyol està rebent molta immigració que necessiten un habitatge i no hi ha hagut una previsió de polítiques de vivenda ni de serveis públics. Cal fer un estudi de la situació de l'habitatge en Torrent i en funció de les dades llançar ajudes reals.



Vox ha anunciat l'eixida de Torrent de la Xarxajoves.es per estalviar-se 2.000 euros a l'any. La ciutat de Torrent va ser una de les fundadores. El pressupost de Torrent és de vora 70 milions d'euros, aquests 2.000 euros a l'any suposen el 0,00004%. Si tant els preocupen els diners com es gasten el doble de diners en altres coses que duren un parell d'hores per exemple. El motiu real ha sigut ideològic perquè està en marxa un programa per a previndre malalties sexuals, per fomentar la igualtat afectiva i això molesta a VOX i el que ha fet el PP és seguidisme votant a favor.



Torrent està celebrant la Setmana de la Mobilitat, com veu l'agenda d'actes el seu grup? Sempre hem dit i torne a dir-ho, la setmana de la Mobilitat no és la setmana del cotxe. No és possible que el cotxe desplace, com s'ha fet fins ara, altres tipus de mobilitat i tots tenim dret a compartir els carrers sense que el cotxe estiga en el centre.



En poques setmanes Torrent celebrarà el 9 d'Octubre? Nosaltres farem com sempre el nostre homenatge al rei En Jaume. I aprofite per a dir que aquesta figura tan important per a Torrent, perquè va ser qui va fundar Torrent no tinga un carrer de més importància en la ciutat i nosaltres ho plantejarem.
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.7.102

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.