Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
Imatge d'arxiu Imatge d'arxiu
REDACCIÓ
Dijous, 26 de Setembre del 2024
MEDI AMBIENT

Tornen les nits tropicals gràcies a la borrasca Aitor

La potent borrasca que està deixant abundants pluges en l'oest de la península està provocant que la capital de l'Horta Sud viva nits amb mínimes de 24 graus

A les portes ja d'octubre han tornat les nits tropicals a Torrent. La potent borrasca Aitor, que està deixant fortes precipitacions en l'oest peninsular està provocant que la capital de l'Horta Sud viva nits amb mínimes de 24 graus. El vent de ponent unit al vent del sud ha disparat els termòmetres per damunt dels 33 graus les màximes i per damunt dels 24 les mínimes. Fins i tot en plena matinada el vent recalfat de l'oest ha deixat mínimes de 27 graus. Aquestes temperatures, més pròpies del mes de juliol i agost ha obligat als torrentins i torrentines a tirar, una altra vegada, de l'aire condicionat per a poder agafar el son.



Concretament, aquest dijous les màximes arribaran als 34 graus i fins i tot poden arribar a superar-se i les mínimes tornaran a ser altes per damunt dels 24 graus. Ja el divendres començarà un descens tèrmic, que deixarà les màximes encara altes, però sense superar els 30 graus, mentre les mínimes descendiran i es quedaran en els 19 graus.



Serà el dissabte quan les màximes descendisquen més de 10 graus, ja que el vent de l'oest donarà pas a vent del nord que deixarà les màximes en 24 graus i mínimes ja més baixes no superant els 14 graus. El diumenge les temperatures seran similars i començarien de nou a pujar a partir del dilluns. De moment no es preveuen pluges a curt i mitjà termini a l'espera que el mes d'octubre porte canvis que de moment no estan confirmats.



El sisé estiu més càlid des de 1961
L'AEMET ja té dades de com ha sigut l'estiu i segons l'Agència Estatal de Meteorologia l'estiu de 2024 és el sisé més càlid des de l'any 1961 i també més humit del que és habitual en el Mediterrani. De cara a la tardor l'AEMET afirma que hi ha un 70 % de probabilitats que aquesta estació siga més càlida del normal en tota la península encara que no passa igual amb les precipitacions que estaran dins de l'habitual en les nostres terres.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.108.119

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.