Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 25 de Setembre del 2024
MÚSICA

Prop de 800 alumnes de Torrent gaudeixen de la música en viu amb els Concerts Didàctics

Una iniciativa dirigida als alumnes de 1r i 2n de Primària dels centres educatius de la ciutat

'Escola de Música del Cercle Catòlic, en col·laboració amb la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Torrent, ha començat els Concerts Didàctics 2024-2025. Una iniciativa dirigida als alumnes de 1r i 2n de Primària dels centres educatius de la ciutat. Aquestes sessions, que es desenvoluparan fins al 27 de setembre en la sala d'actes de l'Ajuntament, tenen com a objectiu principal despertar en els més xicotets l'interés per la música i la cultura.



Els Concerts Didàctics són molt més que una simple audició. Es tracta d'una experiència interactiva en la qual els xiquets participaran activament, descobrint els diferents instruments musicals, gèneres i estils musicals. A través d'activitats lúdiques i adaptades a la seua edat, els xicotets aprendran a escoltar, a distingir sons i a valorar la música com a forma d'expressió i comunicació.



El regidor d'Educació, Guillermo Alonso del Real, ha sigut l'encarregat d'inaugurar aquestes jornades, reivindicant "la identitat de Torrent com a ciutat implicada i compromesa amb la música". Així mateix, ha volgut recordar als alumnes dels centres educatius "els afortunats que són de comptar amb una activitat d'aquestes característiques, de la mà d'una de les bandes simfòniques més representatives de la ciutat".



Objectius dels Concerts Didàctics
Entre els objectius didàctics d'aquests concerts, es pretén que els alumnes puguen desenvolupar habilitats socials, fomentar el treball en equip, la tolerància i la solidaritat. També es busca l'enriquiment cultural, donant-los a conéixer el patrimoni musical i cultural de diferents èpoques i estils. Una activitat encaminada a despertar la creativitat, estimulant la imaginació i l'expressió a través de la música.


Durant aquesta setmana, prop de 800 alumnes de diferents centres educatius de Torrent participaran en aquests concerts didàctics, que es duran a terme en sessions matutines de 30-35 minuts. El 25 de setembre: CEIP Sant Joan Baptista, CEIP les Terretes, CEIP Joan XXIII. El 26 de setembre: C. Sant Tomàs d'Aquino, C. La Puríssima, C. San José i Santa Ana i el 27 de setembre: CEIP Miguel Hernández, CEIP Lope de Vega, CEIP Verge del Rosari. 
 

Els Concerts Didàctics s'han consolidat com una activitat més que interessant per a l'àmbit educatiu, gràcies a la col·laboració entre l'Escola de Música del Cercle Catòlic i l'Ajuntament de Torrent. Aquesta iniciativa demostra el compromís de totes dues institucions per oferir als xiquets de Torrent una educació musical de qualitat i fomentar el seu desenvolupament integral.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.11.227

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.