Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 25 de Setembre del 2024
TEATRE

Cinema, òpera, flamenc i ballet en la nova temporada de l'Auditori d'aquesta tardor

La nova temporada s'inaugura, com és habitual en els últims anys, amb el Cicle de Cinema Independent, que enguany té com a protagonistes a les actrius i actors valencians que han fet el salt a la pantalla gran

Ja està disponible en la web de l'Auditori de Torrent la programació de la temporada de tardor. A les cites ja consolidades en l'oferta cultural d'aquests mesos, com són el Cicle de Cinema Independent, el Festival Flamenc i la Mostra de Teatre Amateur Juan Manuel Ferraro, s'afig un gran nombre d'espectacles que inclou òpera, ballet, teatre i música.


La nova temporada s'inaugura, com és habitual en els últims anys, amb el Cicle de Cinema Independent, que enguany té com a protagonistes a les actrius i actors valencians que han fet el salt a la pantalla gran. Així, del 4 al 6 d'octubre, es projectaran els treballs de Lorena López (les vacances de Mara), Jaime Pujol (Només!) i Sergio Caballero (Cuses a fer abans de morir). Els tres intèrprets participaran en la presentació i posterior col·loqui de cadascuna de les pel·lícules, al costat de Jorge Castillejo (investigador i escriptor cinematogràfic, i membre de l'Acadèmia de Cinema).


També a l'octubre, del 18 al 21, arriba l'esperat Festival de Flamenc, que enguany ens porta grans figures com són el ballador Daniel de Francisco i els cantaors Ingueta Rubio, Jesús Méndez i Caracolillo de Cadis. El fermall d'or del festival el posarà el Ballet Flamenc de Barcelona i la seua particular versió de Carmen.
El 2 de novembre podrem sentir la por en directe amb La dona de negre, una de les obres més longeves de la cartellera teatral, una nova producció d'aquest clàssic de Susan Hill, que compta amb nous i màgics efectes que potencien el món del més enllà, i que juntament amb la música i les projeccions, faran que els espectadors visquen una experiència immersiva de terror.


Òpera 2001 tornarà a visitar l'escenari de Torrent amb l'òpera Tosca de G. Puccini (14 de novembre), i també tornarà el Ballet de Kíev amb El llac dels cignes (23 de novembre). Com és habitual, els diumenges del mes de novembre es representaran els treballs seleccionats per a la Mostra de Teatre Amateur Juan Manuel Ferraro, que en aquesta XVI edició comptarà amb la participació de: Grup Stres de Quatre (Que 20 anys no és res), Áriba Teatre (Torito Bravo), El Colp T-atre (El Crèdit) i Coturno Teatre, que clausurarà la Mostra amb l'obra Sota Teràpia.


Quant a l'apartat musical, gaudirem l'actuació del grup Marala (9 de novembre), integrat per Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, que tocarà els temes del seu últim treballe Jota de Morir. I en l'apartat simfònic, l'Orquestra Simfònica ESMAR interpretarà la Simfonia núm. 2 (Resurrecció) de Mahler (6 de desembre) i el 5 de gener arribarà el tradicional Gran Concert d'Any Nou de la Strauss Festival Orchestra.


La nova programació disposa de molt d'espai per a l'humor: La meua primera vegada (12 octubre), un muntatge d'hilarants escenes curtes, quatre actors ens fan reviure les primeres experiències sexuals escrites per gent del carrer. Dones: La Dramedia (13 de desembre), una macrofesta de pijames en la qual es canta, es balla i s'arregla el món; i La Tia Visantica amb el seu Especial Nadals Visantiqueros (28 de desembre) i el seu humor valencià d'Albal!


I com no, l'oferta cultural d'aquests últims mesos de l'any ofereix l'oportunitat de gaudir del teatre en família amb tres títols que faran gaudir a grans i xicotets: Estic només a casa (30 de novembre), Peter Pan i els llibres perduts (26 de desembre) i Pinotxo. Un musical per a somiar (3 de gener).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.189.171.153

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.