Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 24 de Setembre del 2024
CINEMA

En marxa una nova edició de la Mostra de Cinema Social i Salut Mental Miradesfest

La clausura serà el dissabte en l'Auditori de Torrent amb la projecció de "La Bona Fe" i una actuació de ballarins del Conservatori Superior de Dansa de València

Ja està en marxa l'edició 2024 de MiradesFest, la Mostra de Cinema Social i Salut Mental, organitzada per l'Associació AFEM Torrent en col·laboració amb l'Ajuntament de Torrent. L'esdeveniment va tindre lloc en la Sala d'actes de Caixa Rural Torrent, on es van projectar les primeres huit pel·lícules de la programació, amb la presència dels regidors de Serveis Socials, Arturo García, de Cultura, Aitor Sánchez, i de Participació Ciutadana, Ana Penella.



La mostra, que s'estendrà fins al divendres 27 de setembre, inclou un total de 50 pel·lícules de caràcter social i centrades en la salut mental dels 591 curtmetratges presentats, amb projeccions diàries des de les 18.30 fins a les 20.30 hores, totes d'accés lliure i gratuït.



El regidor de Cultura, Aitor Sánchez, ha expressat la importància d'aquesta iniciativa per a Torrent "MiradesFest és una oportunitat única per a sensibilitzar a la societat sobre la salut mental a través del cinema. Des de l'Ajuntament, estem compromesos a donar suport a projectes com aquest, que combinen cultura i activisme social, i que ens conviden a reflexionar sobre realitats que moltes vegades no estan prou visibilitzades". A més, ha destacat el paper de la cultura en la construcció d'una societat més inclusiva "El cinema és una eina poderosa per al canvi social, i esdeveniments com aquest ens ajuden a crear una ciutat més conscient i empàtica".



El dissabte 28 de setembre, a les 19.00 hores, se celebrarà la clausura del festival en l'Auditori de Torrent, on es projectarà el curtmetratge "La Bona Fe", amb la presència de la seua actriu i directora, Begoña Soler, que serà entrevistada per l'actriu i escriptora Charo Moreno. L'acte comptarà amb la presentació dels actors Verónica Garrido i Toni Felguera, a més d'una actuació especial dels ballarins del Conservatori Superior de Dansa de València, dirigits per Irene Chuliá Lizondo. Per a assistir a aquest esdeveniment, serà necessari arreplegar invitació mitja hora abans de l'inici o reservar-la a través del correu miradesfest@gmail.com.



AFEM Torrent, organitzadora del festival, ha instal·lat una carpa informativa en el passeig de l'Avinguda al Vedat, on s'exposen els cartells de les pel·lícules participants i es reparteixen programes de la Mostra. L'associació, dedicada al suport psicosocial de persones amb problemes de salut mental, defineix MiradesFest com un espai de trobada entre el cinema, l'activisme social i el pensament crític, promovent els drets humans i la salut mental.



El festival s'ha consolidat com un referent a la comarca, atraient a un públic cada vegada més divers i compromés. La programació del MiradesFest 2024 és dilluns 23 de setembre: 1 Vida, Brainverse, 8 de febrer, Quasi invisibles, El llibre de Mario, Color, Ámam i la Pau dels cementeris. Dimarts 24 de setembre: Quarantena, Ánna, Humormàtic, Quan el Riu Sona, Hereues, Els que Queden, Tirar a volar, El dia dels enamorats i Atraca'm si pots.

 

Cnotniua amb el dimecres 25 de setembre: Llentilles, Abans que es pose el sol, Gossada, Tribu, Carrusel, Rustan, Emilia, Gènesi i La bèstia de les mil cases. Dijous 26 de setembre: Per què no contestes?, La pura realitat, La qual cosa més fa mal, Quant costa el no-res?, Tarzán, Belcebú S.A., Lucía, Per què tornaves cada estiu, Les que sobrevivim i Troleig. Divendres 27 de setembre: Es Va acabar, La nit dins, Pa i vi, Dis-me que animes, Sole, Sara, Perdre, Pathos, Et vull massa vegades, Trizrouge, Torna a voler-me, El tribunal i Arrels. Dissabte 28 de setembre: La Bona Fe.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.70.170

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.