Dimarts, 01 de Octubre del 2024

Actualitzada Dilluns, 30 de Setembre del 2024 a les 14:54:49 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 23 de Setembre del 2024
TRADICIONS

Un gegant Jaume I presidirà la Processó Cívica de Torrent el pròxim 9 d'Octubre

Es tracta d'una figura dissenyada i construïda pel tàndem d'artistes Ceballos i Sanabria de 3 metres d'altura construïda de fibra de vidre

Un gegant Jaume I presidirà la Processó Cívica de Torrent el pròxim 9 d'Octubre. Es tracta d'una figura dissenyada i construïda pel tàndem d'artistes Ceballos i Sanabria de 3 metres d'altura construïda de fibra de vidre i amb estructura interior de fusta. En paraules dels mateixos artistes, "hem dissenyat aquesta figura perquè siga fàcil de portar per qualsevol persona tant pel seu interior com per la seua altura". "A més, s'ha construït amb materials sostenibles en gran part per a ajudar al fet que siga una obra que perdure anys".



En aquest sentit, l'ha explicat l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, "aquest gegant de Jaume I volem que siga el primer d'un conjunt que volem incorporar en en la Processó Cívica cada any i que obrirà l'acte d'homenatge a la Senyera a Torrent".



Una altra de les novetats d'enguany serà l'homenatge a Nino Bravo que tindrà lloc després de la processó cívica als peus de la Torre ajunte l'homenatge a la Senyera i a la figura de Jaume I. "Per primera vegada podrem gaudir de les cançons d'aquest valencià universal de la veu del torrentí Pascual Andreu i amb la música en directe de la banda simfònica de la Unió Musical", ha aclarit la màxima edil.



A més ha anunciat que, "possiblement ampliem el nombre de cadires respecte a l'any passat perquè tots els torrentins i torrentines gaudisquen d'aquest concert. Com ja va ocórrer l'any passat un videomapping i un castell piromusical posaran el punt final als actes del 9 d'Octubre.



Música i gastronomia
Per segon any consecutiu l'Ajuntament de Torrent ha volgut celebrar el Dia de la Hispanitat. Enguany la novetat és que els actes programats es duran a terme a la vesprada per a evitar la calor. La ubicació de nou torna a ser Parc Central, aquesta vegada en la zona arbrada i donarà principi amb una fira gastronòmica on es podrà gaudir dels típics plats de les associacions regionals de Castella-la Manxa, Andalusia i Extremadura a més de gastronomia internacional equatoriana i veneçolana. Aquesta cita torna a ser solidària, esta vegada en benefici d'ADISTO que celebra enguany el seu 25 aniversari. 



La plaça Unió Musical acollirà eixe mateix dia el concert "Espanya en un sospir" on es retrà homenatge al cançoner espanyol amb les cobles de tota la vida. Continuant amb la música, però aquesta vegada, en Parc Central tindrà lloc el concert de "Andercovers" on el públic podrà gaudir de les grans versions del pop espanyol de tots els temps.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.188.138

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.