Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 23 de Setembre del 2024

200 científics de prop de 20 països debaten sobre el futur del Planeta

L'Auditori de Torrent acull el VII Simposi Internacional sobre els avanços recents en Teledetecció (RAQRS VII 2024)

Un total de 200 científics de prop de 20 països debaten sobre el futur del planeta a Torrent. L'Auditori de Torrent acull, des de hui i durant cinc dies, el VII Simposi Internacional sobre els avanços recents en Teledetecció (RAQRS VII 2024). El simposi se celebrarà del 23 al 27 de setembre en l'Auditori de Torrent, com a continuació als celebrats anteriorment, també a Torrent, els anys 2002, 2006, 2010, 2014, 2017 i 2022.



Cal destacar la participació de representants de les comunitats i agències científiques i espacials més significatives del món com, la NASA o l'Agència Espacial Europea, l'Agència Espacial Espanyola, Universitats i Centres d'Investigació mundials, entre altres.



En aquesta setena edició es presentaran 150 treballs, amb 100 presentacions interactives (pòsters), i 50 conferències de gran interés. El 35% del total de participants són espanyols, i per primera vegada assisteixen representants de l'Índia i Austràlia, sent els països amb més participació a més d'Espanya, la Xina, França i Holanda.



Aquest simposi és una plataforma per a presentar investigacions innovadores, explorar aplicacions pràctiques i avaluar l'estat actual del nostre planeta Terra, a través de les missions d'observació per satèl·lit. Aportant solucions innovadores a problemes ambientals i socials. Aquests temes reflecteixen la importància i la diversitat d'aplicacions de la teledetecció, així com el seu paper vital en la comprensió i gestió del nostre entorn natural i construït.



Cal destacar entre moltes altres, les investigacions com: la importància de la teledetecció del calfament global i els seus efectes, com el seguiment de glaceres, com l'augment del nivell de la mar, les onades de calor urbanes i els patrons de vegetació. A més dels avanços tècnics en la nova metodologia per a ajudar en la resposta ràpida i la planificació de la recuperació després de desastres com a terratrémols, inundacions i incendis forestals.



Aquests avanços no sols milloren la nostra comprensió del cicle del carboni i la gestió de recursos hídrics, sinó que també permeten estimar la productivitat dels cultius i la necessitat de reg, la qual cosa és crucial per a la seguretat alimentària i la gestió eficient i sostenible de l'aigua.



L'alcaldessa, Amparo Folgado, ha començat el seu discurs manifestant "l'orgull de Torrent com a ciutat amfitriona d'un esdeveniment de tal magnitud que reuneix més de dos-cents experts i científics de quasi 20 països. I que sens dubte, contribuirà significativament a l'intercanvi de coneixements i a l'enfortiment de les xarxes de col·laboració entre les institucions i països participants".



Folgado ha volgut fer menció especial al president i organitzador del Congrés José Antonio Sobrino, destacant que ha sigut Premi Jaume I de la Generalitat Valenciana 2019 i Premi Carta de Poblament de Torrent 2010, al qual li ha expressat "la seua especial felicitació, gratitud i reconeixement a la seua labor i trajectòria, la dedicació de la qual, esforç, sacrifici i lideratge han sigut fonamentals per a l'èxit d'aquesta conferència. De la mateixa manera vull reconéixer a tots vostés, els assistents, la presència dels quals ací reflecteix el seu esperit col·laboratiu en la tècnica de l'obtenció de dades de la teledetecció i el seu compromís amb l'excel·lència que caracteritza a la nostra comunitat científica".



"Un esdeveniment de tal magnitud, que no sols posa en relleu els últims avanços tecnològics i metodològics, sinó que també fomenta un diàleg constructiu sobre els desafiaments ambientals globals. Aquest congrés no sols és un testimoniatge del progrés científic, sinó també un recordatori de la responsabilitat compartida que tenim en la preservació del nostre medi ambient. La col·laboració internacional i l'intercanvi de coneixements són fonamentals per a avançar en aquesta causa comuna", ha destacat Folgado.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.54.168

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.