Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 23 de Setembre del 2024

L'Arxiu Municipal digitalitza 25.000 documents històrics

En aquesta nova fase destaquen, els capbreves, llibres de lluïsmes, censos d'habitants, padrons de rendes, llibres de festes i de Setmana Santa, així com la Revista Torre

L'Ajuntament de Torrent, a través del seu Arxiu Municipal, ha posat en marxa una nova fase de digitalització del seu valuós patrimoni documental. Aquest ambiciós projecte, denominat DocuTorrent, té com a objectiu preservar i posar a l'abast de tots els ciutadans els documents històrics que donen forma a la identitat de la ciutat.



En aquesta segona fase, es digitalitzaran més de 25.000 imatges corresponents a diversos fons documentals, entre els quals destaquen Capbreves de l'Encàrrec de Torrent i Picanya de 1783 a 1802 que van quedar pendents l'any anterior, Llibres de lluïsmes de l'Encàrrec de Torrent i Picanya de 1700 a 1789, Llibres de Quindenis de 1767 a 1775, Llibres d'escriptures i arbitris de 1776 a 1785, Cens d'habitants de Torrent i Picanya de 1754 a 1779, Padró de rendes de 1812, Padró d'habitants de Torrent de 1816, Llibres de Festes de 1968 a 1973, Llibres de Setmana Santa de 1944 a 1973 i la Revista Torre de 1948 a 1959 completa. Aquests documents, que abasten des del segle XVIII fins al XX, permetran a investigadors, estudiants i ciutadans en general conéixer en profunditat la història de Torrent i la seua comarca.



Aquesta iniciativa, que es durà a terme en les instal·lacions de l'Arxiu Municipal durant els pròxims dos o tres mesos, ha sigut possible gràcies a una subvenció de la Generalitat Valenciana sense cap cost per al consistori. L'objectiu és que, per al 28 de novembre, coincidint amb el 776 aniversari de la Carta de Població de Torrent, estiga disponible un arxiu digital accessible a través de la web municipal.



El regidor de Cultura, Falles, Turisme i Participació, Aitor Sánchez ha assenyalat que "estem molt satisfets de poder posar en marxa aquest nou projecte, que ens permetrà preservar la nostra història i posar-la a l'abast de tots. Convidem a tots els ciutadans a descobrir les riqueses documentals de Torrent."



Amb aquest projecte es pretén protegir els documents originals de la deterioració, cosa que permet a un major nombre de persones consultar els documents, sense necessitat de desplaçar-se a l'arxiu, facilitant la labor a investigadors en l'estudi de la història de Torrent.



L'Arxiu Municipal de Torrent està duent a terme diverses accions per a acostar la història als ciutadans, com a jornades de portes obertes, visites guiades i la recent obertura de l'Hemeroteca Històrica Local. Amb aquesta nova iniciativa de digitalització, es consolida com un referent en la preservació i difusió del patrimoni documental de la comarca.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.22.216.254

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.