Dissabte, 21 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 20 de Setembre del 2024 a les 19:26:40 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 20 de Setembre del 2024
POLÍTICA

Els socialistes sumen més proves del "Cas Taula Contractació" a Antifrau

L'adjudicació del servei de Premsa Municipal continua provocant una crisi entre PP i Vox a Torrent, després d'assenyalar el portaveu del grup d'extrema dreta al Cap de Premsa d'Amparo Folgado com a responsable del contracte “amb accions no previstes legalment”.

El PSOE de Torrent ha fet altre pas per a tractar d'aclarir els fets de cas "Taula de Contractació", enviant una actualització de l'expedient a l'Agència Valenciana Antifrau. Esta mesura busca esclarir les irregularitats denunciades entorn del procés d'adjudicació del servei d'assistència tècnica en matèria de Premsa i Comunicació del consistori després de l'intervenció del regidor de VOX al últim ple en el que va assenyalar al Cap de Premsa d'Amparo Folgado com a responsable del contracte en el qual es van filtrar informes tècnics.

 

Per als socialistes, "el nerviosisme mostrat pel Govern d'Amparo Folgado i el seu Cap de Premsa, reflectit en algun dels últims comunicats atacant al Grup Municipal Socialista per exercir la seua labor de control i fiscalització, és un clar símptoma de la seua preocupació, que mostra a les clares que poden estar amagant alguna cosa que no volen que sapiem".

 

Segons l'acta de la sessió, el portaveu de Vox, com a membre de la Junta de Govern i present en la mesa de contractació en aquells dies, va qüestionar la transparència del procés. Va destacar la filtració de l'informe de valoració de qüestions tècniques abans de l'adjudicació, a través de missatges de WhatsApp -un canal no oficial-, buscant una aprovació amb un “Et val?!!”. També va esmentar diferències de criteris en la valoració de propostes molt similars i l'aparició de currículums repetits en les dues propostes amb major puntuació, sent una d'elles l'adjudicatària. Aquestes irregularitats van portar al portaveu de Vox a posar en dubte la legalitat del procés, afirmant que “les coses han de fer-se correctament i sense agafar dreceres no previstes legalment”.


A més, va criticar el comportament d'un membre de l'equip d'Amparo Folgado, al·ludint a una conducta inapropiada dins del consistori: “No vull que ningú torne a dedicar-se a anar a plens pulmons per l'ajuntament manifestant que dues persones de l'actual equip de premsa seran acomiadades per la meua culpa”, va afegir el portaveu de Vox.

 

Per als socialistes, este desavinences entre PP i Vox no són noves i "es reflecteixen negativament en la gestió diària de la ciutat". Segons ells, la falta de coordinació i els enfrontaments interns han generat "la suspensió o ajornament d'actes històrics i el retard en el pagament a proveïdors, afectant directament els torrentins i torrentines".


Amb la recent actualització enviada a Antifrau, el PSOE dona un pas mes i es reaferma en la necessitat d'una taula de contractació més transparent. “Encara que ens hagen expulsat de la Mesa de Contractació, els socialistes continuarem treballant per a garantir una gestió honesta i eficient en benefici de tota la ciutadania de Torrent. Aprofundirem en aquest assumpte, com en altres punts, per a esbrinar què ha passat i esclarir els fets. Vigilarem amb lupa perquè no es produïsca cap il·legalitat en cap procés públic que afecte l'Ajuntament de Torrent”, explica el portaveu del Grup Municipal Socialista, Andrés Campos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.54.168

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.