Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 18 de Setembre del 2024

La delegació de Turisme instal·la 10 panells gràfics amb imatges antigues de Torrent

L'objectiu és donar a conéixer el passat de la ciutat amb imatges de l'Arxiu Històric de la Ciutat

La delegació de Turisme ha instal·lat un total de 10 panells gràfics amb imatges antigues de Torrent. L'objectiu és donar a conéixer el passat de la ciutat amb imatges de l'Arxiu Històric de la Ciutat. Cada tòtem compta amb panells en castellà i valencià, assegurant que la informació siga accessible per a tots.

 

A més, la inclusió de codis QR permet als transeünts interactuar amb la història de la ciutat d'una manera moderna i submergir-se en una experiència interactiva, on poden obtindre informació addicional, com a imatges històriques i textos ampliant la informació, simplement escanejant-los amb els seus dispositius mòbils.



Les imatges gràfiques pertanyen a l'Arxiu Històric de la Ciutat, on els tècnics municipals del departament han realitzat una recopilació de les imatges més representatives, amb diverses imatges de cada lloc en diferents èpoques, per a acarar l'evolució patrimonial i cultural. Els textos dels panells han sigut redactats pel Cronista Oficial de Torrent, José Royo.



Des de la delegació responsable afirmen que, "aquests panells de coneixement són una finestra al passat i al present, oferint als visitants i veïns una visió detallada de com era el municipi en temps antics comparat amb la seua moderna fisonomia".



A més aclareixen que, "serveixen com a guardians de la memòria urbana, cadascun narrant una història única d'un lloc específic. Des de l'evolució de la Plaça Major, que ha sigut testimoni de mercats, festivals i reunions comunitàries al llarg dels segles, fins al canvi de l'arquitectura residencial, que reflecteix el creixement econòmic i les tendències culturals. Els tòtems també destaquen la importància d'edificis emblemàtics, com l'Ermita, que ha sigut un punt de referència arquitectònic a la ciutat".



Els panells s'han instal·lat a la Torre en la Plaça Major, en l'Avinguda Al Vedat-plaça Bisbe Benlloch, Avinguda al Vedat-Plaça Corts Valencianes (Plaça Moralets), plaça de l'Església, el conegut com a Pati Rosa de Mont-Sió, al carrer Gómez Ferrer antigament coneguda com a Vora Séquia, davant de l'Ermita al carrer Ramón y Cajal l'últim tram de l'Avinguda al Vedat-Mirador, la Torreta i en l'estació de metro del barri antic coneguda antigament com a Estació del Trenet.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.143.203.96

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.