MEDI AMBIENT
Tres edificis municipals comptaran amb plaques solars
El Dipòsit Municipal d'aigua potable, l'Edifici de l'EMAT i la Piscina Municipal de la Cotxera generaran energia elèctrica neta i inesgotable, que permetrà reduir els costos i destinar l'acumulat a consum municipal
El mes de març passat l'Ajuntament de Torrent presentava la sol·licitud de subvenció per a la instal·lació de panells solars en tres edificis municipals. La convocatòria d'ajudes de la Generalitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), té per objectiu fomentar la instal·lació de sistemes d'autoconsum d'energia elèctrica en els municipis de la Comunitat Valenciana. A mitjan juliol l'IVACE notificava a l'Ajuntament la concessió de les esmentades ajudes als projectes presentats d'instal·lació de panells solars en el Dipòsit Municipal d'aigua potable, l'Edifici de l'EMAT i la Piscina Municipal de la Cotxera.
La instal·lació solar fotovoltaica projectada sobre la coberta dels tres edificis és: 40 kW pique (màxim potencial d'energia que pot generar un panell solar en condicions òptimes) en el Centre Cultural Sant Marcos, 100 kW pique en l'Edifici del EMAT i 100 Kw pic en la Piscina Municipal La Cotxera. En conjunt, la potència instal·lada en els 3 edificis municipals és de 240 kW. Permet monitorar en temps real el consum i la generació d'energia procedent dels panells fotovoltaics.
Els beneficis significatius dels panells solars abasten des d'aspectes econòmics, ambientals i socials. Econòmicament, els panells solars redueixen la factura d'electricitat en generar energia pròpia, i és possible destinar l'excedent d'energia per a alimentar parcialment l'enllumenat públic dels carrers de Torrent. A llarg termini, això pot significar una considerable reducció de costos i una inversió rendible, ja que la vida útil d'una instal·lació solar pot superar els 25 anys.
Ambientalment, els panells solars contribueixen a la reducció d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, perquè l'energia solar és una font neta i renovable. Això ajuda a combatre el canvi climàtic i a reduir la petjada de carboni de les activitats humanes. A més, la generació d'energia solar no produeix contaminació acústica ni residus contaminants, la qual cosa la converteix en una opció sostenible per a la producció d'energia.
Socialment, l'adopció d'energia solar promou la independència energètica dels municipis, cosa que permet a les llars i negocis ser menys dependents de les fonts d'energia externes i més resilients davant possibles fluctuacions de preus o subministrament. En termes de planificació urbana, els panells solars que se situen en la coberta dels edificis, poden integrar-se harmoniosament en el disseny d'edificis i espais públics, contribuint a l'estètica i funcionalitat de les estructures.
El regidor de l'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, José Gozalvo, ha manifestat que "la instal·lació d'aquests panells solars en els edificis municipals és part del compromís d'aquest Ajuntament amb la sostenibilitat i l'eficiència energètica, apostant per tecnologies netes i sostenibles. Aquesta iniciativa política de fomentar l'autoconsum, no sols té un impacte positiu en el medi ambient, sinó que també ofereix beneficis econòmics, com l'estalvi en costos d'energia i la possibilitat d'utilitzar l'excedent d'energia generat. Estem convençuts que els panells solars ofereixen una oportunitat per a avançar cap a un futur més sostenible, econòmicament viable i socialment responsable".
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
3.138.37.43