Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 20 de Setembre del 2024 a les 11:37:28 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 16 de Setembre del 2024
EDUCACIÓ

La delegació d'Educació destina 115.800 euros a les ajudes per a Material Escolar

La convocatòria d'aquestes beques estarà habilitada des del 16 de setembre fins al 4 d'octubre, i podrà realitzar-se de forma telemàtica i presencial. Es podrà aconseguir 50 euros per alumne

L'Ajuntament de Torrent ha publicat aquest dilluns 16 de setembre la convocatòria de subvencions destinades a l'adquisició de material escolar per al curs 2024/2025. Aquestes ajudes busquen promoure la igualtat d'oportunitats en l'accés a una educació de qualitat, assegurant que tots els estudiants disposen del material didàctic necessari per a la seua formació, un recurs que no totes les famílies poden costejar.



L'Ajuntament de Torrent ha destinat un total de 115.800 euros a aquestes ajudes, distribuïdes de la manera següent 31.550 euros per a l'adquisició de material escolar en el primer i segon cicle d'Educació Infantil, 53.050 euros per a alumnes d'Educació Primària, 22.550 euros per a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria, 3.650 euros per a l'educació de persones adultes i 5.000 euros per a estudis de música i dansa. Cada ajuda individual podrà aconseguir fins a 50 euros.



L'objectiu principal d'aquestes beques és reduir les desigualtats socials i facilitar l'accés a l'educació en igualtat de condicions per a tots els alumnes de la localitat. Les ajudes es destinen, preferentment, a la compra de material escolar, encara que també poden cobrir, de manera excepcional, l'adquisició de llibres de text per als diferents nivells educatius. A més, la convocatòria inclou ajudes perquè les famílies puguen accedir a altres ensenyaments, com l'educació per a adults i els estudis de música i dansa.



Aquestes ajudes s'emmarquen en el Pla Estratègic de Subvencions de l'Ajuntament de Torrent per al període 2024-2026, aprovat el 5 de febrer de 2024, en línia amb l'objectiu estratègic de garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, així com promoure oportunitats d'aprenentatge permanent per a tots els ciutadans.



El regidor d'Educació, Guillermo M. Alonso del Real Barrera, ha volgut destacar la importància d'aquesta iniciativa per a millorar l'equitat en el sistema educatiu local: "Sabem que moltes famílies travessen dificultats econòmiques, i en molts casos, això pot afectar el rendiment escolar dels estudiants. Aquestes ajudes són una mesura concreta per a alleujar eixa pressió i assegurar que tots els alumnes puguen desenvolupar el seu potencial al màxim, en igualtat de condicions."



Podran beneficiar-se d'aquestes subvencions els estudiants matriculats en Primer cicle d'Educació Infantil a l'Escola Infantil Polzet i les unitats de 2 anys en els CEIPS, Segon cicle d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Educació de persones adultes en el Centre de Formació de Torrent i Conservatoris oficials i centres autoritzats de música i dansa. A més, es requereix que tant l'alumne com la seua mare, pare o tutor estiguen empadronats a Torrent, i que la renda familiar complisca amb els requisits establits.



Bases reguladores i procediment
Les bases reguladores de la convocatòria han sigut aprovades per la Junta de Govern Local i estan disponibles en la pàgina web de l'Ajuntament de Torrent. Les sol·licituds podran presentar-se a través de la seu electrònica del consistori durant un termini de quinze dies hàbils a partir de la publicació oficial en el Butlletí Oficial de la Província de València. Per a aquells que preferisquen realitzar el tràmit de manera presencial, s'habilitarà un punt d'assistència a l'Ajuntament, el calendari del qual serà anunciat en la web municipal.


 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.138.16

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.