Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 16 de Setembre del 2024

El PP exclou a l'oposició i a VOX de les meses de contractació de l'Ajuntament

El PSOE i el grup de Compromís, Podem, Esquerra Unida han denunciat que les "males relacions" entre l'equip de govern els està afectant en la seua labor d'exercir d'oposició

El Partit Socialista i el grup de Compromís, Podem, Esquerra Unida han denunciat que el Partit Popular ha exclòs a l'oposició i a VOX de les meses de contractació i, per tant, "està afectant la seua labor d'oposició a l'Ajuntament de Torrent". Segons els seus portaveus, Andres Campos pel PSOE i Xavi Martí per Compromís, Podem, Esquerra Unida, "aquesta decisió que s'ha pres en ple mes d'agost es deu a la polèmica que es va produir en la mesa de contractació dels serveis tècnics de gabinet de comunicació".



En eixe moment, el representant de VOX  i vicealcalde primer, Guillermo Alonso del Real, en una Junta de Govern va mostrar la seua disconfirmat amb el procés, tal i com es reflexa en l'acta facilitada pel PSOE el passat 28 de juny, Alonso del Real, com a membre de la Junta de Govern i present en la mesa de contractació, "va qüestionar la transparència del procés d'adjudicació". Entre els motius assenyalats, va destacar la filtració de l'informe de valoració de qüestions tècniques abans de l'adjudicació, realitzada a través de missatges de WhatsApp -un canal no oficial.

 

A més, va esmentar diferències de criteris per a valorar propostes molt similars i la repetició de currículums amb noms i cognoms en les dues propostes amb major puntuació, sent una d'elles l'adjudicatària. El portaveu de Vox va posar en dubte la legalitat del procés, afirmant que "les coses han de fer-se correctament i sense agafar dreceres no previstes legalment".

 

Aquesta situació, segons l'oposició, ha sigut el detonant per a que, "en ple agost el PP haja decidit apartar a VOX i als partits de l'oposició deixant només la presidència en les seues mans". Tan Campos com Martí aclaren que, "la llei ho permeteix i es pot desenvolupar una mesa de contracció només amb tècnics i inclús convidar experts en la matèria, però què curiòs que no és aixií i és el PP el que presideix, deixant fora la resta de partits, no només a l'oposició, sino al seu soci de govern".

 

Aquesta situació, segons l'oposició, ha sigut el detonant perquè, "en ple agost el PP haja decidit apartar a VOX i als partits de l'oposició deixant només la presidència en les seues mans". Tant Campos com Martí aclareixen que, "la llei ho permet i es pot desenvolupar una mesa de contracció només amb tècnics i inclús convidar experts en la matèria, però que curiós que no és així i és el PP el que presideix, deixant fora la resta de partits, no només a l'oposició, sinó al seu soci de govern".



L'objectiu és professionalitzar i tecnificar les meses
La portaveu del PP en l'Ajuntament, Sonia Roca, "és una mesura, ja adoptada en altres governs de diversos colors polítics, que pretén limitar les adjudicacions públiques al criteri dels professionals tècnics, eliminant qualsevol interés polític o subjectiu”.

 

A més aclara que, “tots els grups polítics de l'Ajuntament seran convidats a assistir com a observadors a cada mesa de contractació, com ja es va fer amb la reunió de la setmana passada”. “És una tendència que està guanyant influència en l'àmbit del dret administratiu local, sent una reclamació plantejada pels tècnics de l'administració, el que isquen els polítics d'aquests òrgans”.

 

També el secretari local del Partit, José Gozalvo ha volgut recordar a l'oposició que, "no sols han eixit de la mesa de contractació els regidors de l'oposició, sinó que els del govern també; simplement queda la presidència, com a polític, que sempre es guiarà pel criteri dels tècnics”.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.210.170

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.