Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 13 de Setembre del 2024
MEDI AMBIENT

Medi Ambient prepara el seu primer inventari sobre el patrimoni arbori urbà

Aquest projecte té com a objectiu millorar la gestió del patrimoni arbori de la ciutat i optimitzar els recursos tant materials com de mà d'obra destinats a les zones verdes

La delegació de Medi Ambient prepara el seu primer inventari sobre el patrimoni arbori urbà. Aquest projecte té com a objectiu millorar la gestió del patrimoni arbori de la ciutat i optimitzar els recursos tant materials com de mà d'obra destinats a les zones verdes, així com conéixer l'estat en el qual es troben els exemplars i així poder previndre plagues i malalties.



L'anàlisi de les dades obtingudes en aquest inventari permetrà als tècnics millorar el seu coneixement sobre la diversitat d'espècies presents en el municipi i la seua capacitat d'adaptació al clima local, amb l'objectiu d'ampliar el patrimoni arbori del municipi, i millorar la seua conservació amb les millors condicions de seguretat, ambientals i ornamentals per al gaudi d'ells ciutadans. Aquest estudi minuciós permetrà conéixer els escocells buits, i determinar la viabilitat de plantació i espècies més adequades, tant per al desenvolupament òptim de les plantes com per a la compatibilitat amb el carrer.

 

El bosc urbà de Torrent abasta una superfície total de 532.439 m² (53,24 hectàrees) de parcs i zones verdes públiques de conservació municipal. "Aquest estudi detallat permetrà conéixer de primera mà i reivindicar la diversitat d'espècies i el seu número, reflectint-se en el compromís d'aquest Ajuntament, amb el benestar dels seus ciutadans i la conservació del nostre entorn natural", ha assenyalat el regidor José Gozalvo.



El responsable de l'àrea ha finalitzat explicant que, "l'inventari de l'arbratge que es realitze ens permetrà conéixer cadascun dels arbres de la ciutat, servint de base per a monitorar estretament el seu desenvolupament i estat sanitari, amb les opcions que ens brinda de gestionar eficaçment aquest valuós patrimoni, mantenint la seua funcionalitat i minimitzant els riscos i incidents".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.181.248

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.