Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 10 de Setembre del 2024

Obri al públic l'Hemeroteca Històrica Local de Torrent

El nou servei, que obri l'11 de setembre, permetrà l'accés a la secció històrica de Comarca de l'Horta Sud dels diferents diaris regionals i locals, inclosa l'edició en paper de L'Opinió de Torrent convertint-se en un arxiu de referència en l'àmbit provincial

Després de mesos de treball obri al públic l'Hemeroteca Històrica Local aquest 11 de setembre. La HHL es crea amb la finalitat d'oferir el millor servei possible als ciutadans de Torrent i complir amb els objectius i funcions de l'Arxiu Històric de Torrent, com són la de realitzar, facilitar i potenciar estudis i investigacions sobre Torrent i la seua comarca i col·laborar en la seua difusió i divulgació, a més de promoure la seua conservació. En l'actualitat, part de la premsa es troba en procés de trasllat a l'Arxiu Històric i catalogació posterior, i està previst que durant el mes de setembre es finalitze.



Suposa un recurs molt valuós tant per a investigadors, historiadors, com per a qualsevol persona interessada a conéixer millor la història del nostre municipi a través dels mitjans de comunicació de l'època. Es podrà consultar la premsa històrica dels diaris regionals amb les seues seccions comarcals de l'Horta Sud i, d'altra banda, les publicacions locals com a llibres de festes, el BIM, fullets de festes, llibrets de falles, entre moltes altres.



Amb la implantació d'aquest nou servei municipal, s'aconsegueixen diversos beneficis per als torrentins i forans interessats, com són entre altres: Accés a fonts primàries, investigació històrica, preservació del Patrimoni Cultural, Educació i Divulgació, Accés digital i Investigació Genealògica, entre altres.



El regidor de l'Arxiu Administratiu i Històric, Aitor Sanchez ha manifestat que "la implementació d'aquesta nova Hemeroteca Històrica Local suposa una transformació en la manera en la qual els ciutadans podran accedir a la informació històrica, proporcionant un recurs molt valuós i fàcilment accessible per a tots els interessats en la història i el patrimoni de la nostra gran ciutat".



"Vull agrair a l'alcaldessa que des que va tindre coneixement de l'existència d'aquest material, va mostrar la seua voluntat de rescatar-lo i posar-lo a la disposició dels ciutadans i als tècnics municipals que han fet un treball i esforç per a aconseguir posar-ho en funcionament en molt poc temps. No podíem abandonar aquest material que el temps podia danyar o fins i tot tindre un final pitjor, perquè és la nostra història, el nostre patrimoni i la nostra cultura com a poble, i que serà el millor llegat per als nostres fills", ha emfatitzat Aitor Sánchez.



L'Hemeroteca Històrica Local de Torrent està situada en la C/ Sagra, 17, 3° planta. L'horari d'atenció al públic, és de dilluns a divendres de 9:00 a 14:30 hores. Si alguna persona volguera realitzar qualsevol consulta abans d'acudir a l'Hemeroteca, podrà fer-ho al correu arxiu@torrent.es

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.234.188

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.