Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 09 de Setembre del 2024
EDUCACIÓ

Al voltant de 16.000 alumnes inicien el curs escolar a Torrent

Estudiants d'Infantil, Primària, ESO, Batxiller, Educació Especial i Formació Professional Bàsica i Cicles Formatius s'han incorporat a les classes després de les vacances d'estiu

Al voltant de 20.000 alumnes comencen el curs escolar a Torrent. Estudiants d'Infantil, Primària, ESO, Batxiller, Educació Especial i Formació Professional Bàsica i Cicles Formatius s'han incorporat a les classes després de les vacances d'estiu. D'ací a poques setmanes començaran també els alumnes de l'Escola d'Adults, Escola Oficial d'Idiomes, FP Bàsica de segona oportunitat i Programes Formatius de Qualificació Bàsica i Ensenyament Esportiu i Artístic. A les 9 en punt han obert les portes els col·legis de Torrent per a rebre als alumnes en aquest nou curs escolar que enguany arriba amb més hores de matemàtiques i llengua.

 

Una tornada al col·le més cara
Aquest setembre la tornada al col·le costarà de mitjana a les famílies torrentines han realitzat una despesa d'una mitjana de 300 euros per alumne. La despesa en un col·legi públic ha sigut de 175 euros, en un concertat de 425 i en un privat de 1.000 entre material escolar i llibres. En tots els casos la despesa total per fill s'incrementa en al voltant d'un 13% respecte al curs.



La partida més elevada i imprescindible per a iniciar el curs és l'adquisició de llibres, però també és on més s'estalvien les famílies valencianes gràcies a la Xarxa Llibres que cobreix totes les etapes educatives. Entre 300 i 400 euros d'estalvi per cap. Això és també el que més encareix la l'escola privada, ja que estan exclosos de la xarxa.

 

Primer curs complet sense mòbils
Encara que la mesura de va implantar el mes de maig passat, aquest és el primer curs escolar complet en el qual es prohibeixen els mòbils en els col·legis i instituts de tota la Comunitat Valenciana. Els alumnes hauran d'apagar els seus dispositius abans d'entrar en el centre educatiu i l'hauran de mantindre apagada. Hi haurà excepcions pel que els pares hauran de signar una autorització.

 

Educació gratuïta de 0 a 3 anys
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que en aquest curs escolar 2024-2025 "comença per primera vegada en la Comunitat Valenciana l'educació universal i gratuïta de 0 a 3 anys per a totes les famílies". I per a posar en marxa aquesta iniciativa s'han destinat 163 milions d'euros, 75,5 milions més que el curs anterior, la qual cosa suposa "el pressupost més gran de tota la història per a garantir l'educació gratuïta en la franja d'edat entre 0 i 3 anys".



En total s'han adherit 836 centres d'educació infantil a la iniciativa de la Generalitat d'educació gratuïta de 0 a 3 anys, dels quals 239 són escoles infantils municipals i 597 són centres autoritzats de primer cicle per la Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació. Actualment, ja hi ha matriculats 42.702 alumnes que rebran una educació completament gratuïta, enfront dels 21.000 del curs anterior. Per províncies i amb les últimes dades registrades, a Alacant hi ha matriculats 11.204 alumnes de 0-3 anys; a Castelló 3.968 i a València 27.530.



Vacunació en centres d'educació infantil
A més, cal recordar que, entre altres novetats, d'ací a les pròximes setmanes s'inicia una campanya de vacunació escolar enfront de la grip que es desenvoluparà en els mateixos centres d'educació infantil i d'educació especial. A través d'aquesta campanya, de caràcter voluntari, es preveu immunitzar a uns 72.000 alumnes a través de la vacunació per via intranasal. La campanya té com a població diana a menors nascuts entre 2020 i 2021, així com tots els alumnes de centres d'educació especial, les famílies de la qual manifesten participar en la iniciativa.

 

Nova aula UECO en el CEIP Antonio Machado
Com a novetat aquest curs, el CEIP Antonio Machado ha inaugurat una nova aula UECO (Unitat Específica Educativa de Centre Ordinari), sumant-se als centres Federico Maicas, Sant Joan Baptista i Els Terretes. Aquesta iniciativa reforça l'atenció a la diversitat dels alumnes de la ciutat. A això cal sumar que, durant les vacances d'estiu, l'Ajuntament ha invertit més de 73.000 euros en la millora de les instal·lacions de 13 centres escolars, garantint unes condicions òptimes per al desenvolupament de l'activitat educativa.



L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, acompanyada de la Directora del CEIP Federico Maicas, Carolina Díaz, ha pogut parlar amb els pares d'Infantil en el primer dia dels seus fills en el col·legi, així com amb diferents alumnes i professors en aquesta benvinguda al col·le. Folgado ha transmés la seua il·lusió per aquest nou curs escolar, destacant el retrobament dels alumnes i l'emoció de començar una nova etapa.



"Aquest matí he vist moltes ganes d'aprendre per part dels alumnes, hui és un dia il·lusionant de retrobament amb els amics, d'emoció per entrar a una nova aula amb companys diferents o un nou professor", ha afirmat Folgado, qui ha subratllat la importància de l'educació com a motor de progrés. A més, ha ressaltat el compromís de l'Ajuntament amb la millora de les infraestructures educatives, invertint més de 73.000 euros en l'adequació de 13 centres escolars durant l'estiu. Folgado ha posat l'accent en la importància de la col·laboració institucional per a garantir una educació de qualitat per a tots els #xiquet i #xiquet de Torrent.



Per part seua, Guillermo Alonso del Real, regidor d'Educació, també ha volgut donar la benvinguda a tots els alumnes de Torrent i “desitjar un feliç inici de curs a tots els estudiants, professors i famílies. Que la tornada al col·le estiga plena d'il·lusió, aprenentatges i nous començaments “.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.187.193

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.