Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 06 de Setembre del 2024

L'església de l'Assumpció celebra la seua missa 200 en A Punt

Les retransmissions varen començar en març de 2020 per l'oferiment de la televisió pública valenciana a l'arquebisbat de València de retransmetre les misses en valencià amb motiu del confinament que estàvem patint a causa de la pandèmia de la Covid-19

L'Arxiprestal de Torrent celebra aquest diumenge la seua missa 200 en A Punt. Les retransmissions varen començar en març de 2020 per l'oferiment de la televisió pública valenciana a l'arquebisbat de València de retransmetre les misses en valencià amb motiu del confinament que estàvem patint a causa de la pandèmia de la Covid-19. Des d'aleshores aquesta parròquia torrentina ofereix cada diumenge a les 10 del matí l'eucaristia a tots els valencians i valencianes que per qualsevol motiu no poden acudir a les seues parròquies.



Jesús Corbí, pàrroc de l'Assumpció i celebrant habitual en la retransmissió ens compta com va ser l'oferiment i les primeres retransmissions, "l'arquebisbe D. Antonio Cañizares i després D. Enrique Benavent, em confiaren la celebració d'esta eucaristia i des d'aquell moment es retransmet des de la parròquia de l'Assumpció de la Mare de Déu de Torrent. Els inicis foren sense participació presencial de fidels, a causa de les condicions imposades per la pandèmia. Només el vicari parroquial Jordi Cerdà, el diaca Quique Roig, que després també presidí alguna celebració ja ordenat prevere, l'escolà, un jove músic cantor i un servidor, érem els qui celebràvem cada diumenge l'eucaristia a la presència de les càmeres i els tècnics de televisió".



El pàrroc en un escrit ha volgut recordar i reconéixer a tots els que treballen cada diumenge en aquesta retransmissió, "Després, quan ja es podia assistir a la missa començaren a vindre els fidels i un grupet de músics i cantors que s'han mantingut i que garanteixen cada diumenge l'animació del cant. És just valorar el seu esforç i entusiasme i agrair la seua perseverança. També s'uní l'equip de litúrgia de la parròquia a la preparació setmanal de la celebració procurant que tots els ministeris es cobriren en cada eucaristia. El diaca Fernando Fayos també ha estat participant quasi tot el temps, com a seminarista i últimament ja ordenat prevere. I també el company i amic Luis Torró que en alguna ocasió ens ha suplit en la presidència de l'eucaristia".



Corbí també té paraules d'agraïment a l'equip tècnic que fa possible aquesta retransmissió, "l'equip de tècnics i treballadors que cada setmana fan possible la retransmissió ho fan amb dedicació i professionalitat, però sobretot amb el respecte que mereix el lloc on treballen i l'assumpte que retransmeten. Sempre han facilitat les coses i s'han adaptat a les necessitats".



I també a la radiotelevisió pública valenciana que, "s'ha pres interés des del començament i ara encara vol millorar este servei, incorporant a l'emissió de la Santa Missa el subtitulat simultani a la pantalla, per a persones amb discapacitat auditiva. És un signe d'integració molt important i també afavorirà que els fidels puguen participar millor en les respostes i els cants. Cal valorar-ho i agrair-ho".



I finalitza recordant com varen ser les primeres retransmissions sense feligresos en el temple per la pandèmia, "durant el temps de la pandèmia eren molts milers (arribarem a quotes de pantalla molt altes i a un nombre d'espectadors elevadíssim) els que seguien la celebració. Fou commovedor com algunes persones contactaven amb la parròquia per manifestar gratitud, d'altres demanaven pregàries per l'espòs o l'esposa que compartia cada diumenge la celebració i que el malaurat virus se l'emportà... d'altres es decidiren a parlar alguna situació greu i a demanar ajuda; d'altres s'acostaren als sagraments de la penitència i fins i tot de la confirmació... alguns estudiants a l'estranger poden participar cada diumenge en la seua llengua des dels llocs més llunyans".
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.124.247

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.