MEDI AMBIENT
La Mancomunitat forma a majors, col·legis i entitats sobre residus i emergència climàtica
L'equip de Medi Ambient prepara una vintena de tallers en col·laboració amb ajuntaments i entitats per a aquesta tardor
Els residus, l'emergència climàtica, la biodiversitat, els ODS, l'alimentació sostenible i el consum responsable, els productes de proximitat, l'ús eficient de l'aigua i l'energia i la mobilitat, són les matèries de la programació de tallers i cursos que la Mancomunitat de l'Horta Sud prepara per a aquest mes de tardor, a través de l'equip de Medi Ambient. Ajuntaments, centres escolars i associacions demanden aquestes accions cada dia més necessàries.
Entre els mesos de setembre i desembre, l'equip de Medi Ambient té previst realitzar una vintena d'accions formatives d'aquest tipus en diferents municipis de la comarca. Aquest servei es presta gràcies a la col·laboració de la Diputació de València, que subvenciona a la Mancomunitat de l'Horta Sud la contractació de l'equip d'educadors ambientals.
D'aquesta manera, el servei de Medi Ambient va elaborar a l'inici de l'any un catàleg de 15 tipus de tallers i accions, que s'ha oferit als 20 ajuntaments de la comarca. Els consistoris, els centres educatius i les associacions poden acollir-se a aquestes activitats de manera gratuïta o sol·licitar algunes més específics, segons el col·lectiu al qual vagen dirigits.
“Estem en una situació d'emergència climàtica en la qual convergeixen nombrosos aspectes i que ja està generant moltes repercussions negatives en el dia a dia de les persones. Per això, en la Mancomunitat de l'Horta Sud apostem per una conscienciació ambiental permanent, que ha d'estar dirigida a totes les edats”, manifesta el president de la Mancomunitat, José F. Cabanes.
En el primer semestre de 2024, nombrosos centres escolars es van acollir a aquest programa, així com també diferents recursos públics. I en el quadrimestre final de l'any, es preveu realitzar una vintena de tallers que van dirigits a diferents sectors: alumnat de primària, estudiants de secundaria, centres joves dels ajuntaments, centres ocupacionals i llars de persones majors.
Taller per a persones majors
Una de les primeres accions és un taller de medi ambient dirigit a persones majors de Catarroja, Silla i Quart de Poblet. A partir de la projecció d'un vídeo, en el qual es comparen pràctiques antigues i altres actuals, s'estableix un diàleg amb ells sobre quins són les més sostenibles. Un dels aspectes que s'analitza és la duració dels electrodomèstics d'altres èpoques, respecte a la que tenen en l'actualitat.
D'altra banda, estan previstos tallers de canvi climàtic, biodiversitat i residus en centres de primària de Sedaví i Alcàsser; tallers de residus i emergència climàtica per a alumnat de secundària a Picassent; monogràfics i tallers específics per als Espais Joves de Paiporta, Benetússer, Alcàsser i Catarroja, i també tallers en centres ocupacionals de Torrent i Silla per a persones amb diversitat funcional. Així mateix, l'equip d'educadors ambientals participarà en les activitats pel desé aniversari dels Horts Urbans d’Alaquàs i en el Mes del Medi Ambient de l'Ajuntament de Torrent.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
3.144.123.24