Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 02 de Setembre del 2024
BENESTAR SOCIAL

L'Ajuntament de Torrent, Aigües de l'Horta i Creu Roja posen en marxa el projecte ONA per a la inserció laboral

Aigües de l'Horta destina un total de 16.000 euros a aquest programa destinat a les persones beneficiades pel fons social

Baix les sigles "Ocupació", "Lideratge" i "Acompanyament", el Projecte ONA arranca en el municipi de Torrent sota la coordinació de l'ajuntament del municipi, Creu Roja i Aigües de l'Horta, que destinarà un total de 15.975 euros. Aquest programa està destinat a fomentar l'ocupabilitat de persones beneficiàries del Fons Social de la companyia en el municipi.


La finalitat del Projecte ONA resideix a empoderar a persones en situació de vulnerabilitat per a ajudar-los en la seua inserció en el mercat laboral; així com traslladar els coneixements necessaris a les persones participants perquè aconseguisquen guanyar autonomia i poder definir un propi projecte de vida.
El programa ONA contempla les diferents fases d'acompanyament de la persona que es troba en situació de desocupació. El projecte parteix d'un diagnòstic inicial de situació respecte a l'ocupabilitat i les necessitats bàsiques de cada participant.


A partir de #ací, el programa contempla accions d'orientació laboral, càpsules formatives per a la millora de competències bàsiques, formació tècnica i específica, intermediació, prospecció laboral i acompanyament en l'entrevista, amb la cobertura de necessitats bàsiques i una avaluació d'impacte per a conéixer els canvis generats per la participació en el programa.


Aquesta iniciativa va destinada a persones en edat activa beneficiàries del Fons Social Tarifa Social o una altra modalitat de bonificació de pagament de factura de l'aigua. Realitzen tant formacions tècniques com bàsiques per a adquirir competències transversals, idiomes, TIC i altres cursos.


Francisco Bartual, gerent d'Aigües de L'Horta explica "que posar en marxa el Projecte ONA, amb el suport de l'Ajuntament de Torrent i la col·laboració de Creu Roja, permet oferir l'oportunitat l'accés a una ocupació digna per a aconseguir una millor situació econòmica i social a través de l'ocupació".


Actualment, s'han posat en marxa projectes ONA amb un total de 53 participants, en Comunitat Valenciana, concretament, en els municipis d'Alacant i Torrevella; destacant el 100% de fidelització a Alacant; i el 89% a Torrevella.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.30.33

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.