Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 02 de Setembre del 2024

"A la lluna de Torrent" finalitza amb més de 40 actuacions en 20 ubicacions distintes

La diversió i l'entreteniment ha sigut cita obligada dels torrentins i torrentines en un mes habitual de vacances i descans

Dissabte passat es posava el fermall d'or a un mes replet de contingut cultural variat en estils i per a totes les edats. Més de 40 actuacions i espectacles, en 20 ubicacions distintes de la ciutat han sigut testimonis d'una completa i variada programació festiva, lúdica i cultural.



Un programa transversal on han participat sis regidories: Cultura, Participació Ciutadana, Dona, Festes, Família i Majors. Pensat i dissenyat per a ocupar un mes de vacances on a les ciutats no sol haver-hi activitat i amb "l'objectiu d'intentar demostrar que l'oci i descans en vacances es poden conjugar amb moments d'entreteniment cultural" per a alleujar les caloroses nits d'agost.



La cultura i la festa es van ensenyorir dels carrers, places i urbanitzacions per a gaudir amb concerts, tributs, màgia, monòlegs, cinema, teatre i circ infantil, contacontes, ball per a majors, balls populars, humoristes, música en directe amb cantants valencians, entre moltes altres activitats. Amb una aposta ferma per les contractacions de producció valenciana.



La descentralització d'activitats ha sigut l'objectiu marcat, des dels carrers i places més tradicionals com Parc Central, Plaza Amèrica, Plaza Unión Musical, Plaza de l'Església, Plaza de la Llibertat, entre altres, a urbanitzacions com El Vedat, Tros Alt, Colònia Blanca, Montelevante, Morredondo, La Cabra, El Pantà, Montehermoso, Sant Joan Bosco, Muntanya Real, entre altres, han pogut gaudir sense moure's de casa o lloc d'estiueig.



EL CAMIÓ MÉS SOL·LICITAT 'A LA LLUNA DE TORRENT'
Una de les novetats que presentem aquesta primera edició ha sigut el camió-escenari que s'ha utilitzat per a realitzar els espectacles i actuacions i amb el qual s'han recorregut les ubicacions en barris i urbanitzacions. Un camió que s'ha convertit en el reclam més popular dels veïns i a partir d'ara podrà veure's durant tot l'any en la programació que englobarà totes les activitats lúdiques, culturals i festives de l'Ajuntament.



Un vehicle equipat amb il·luminació i so i especialment dissenyat per a la celebració d'esdeveniments a l'aire lliure que va permetre dur a terme les actuacions i espectacles de manera més eficient i segura, que garantia una visió i audició de qualitat per al públic assistent.



MARCA 'A LA LLUNA DE TORRENT'
Aquesta marca, creada per l'Ajuntament de Torrent, per a identificar les activitats lúdiques i culturals en els barris de Torrent, reforça la voluntat de fomentar la participació ciutadana i dinamitzar la vida cultural de Torrent. 'A la Lluna de Torrent', agrupa totes les activitats festives, lúdiques i culturals que es realitzaran durant tot l'any, des de totes les diferents regidories, als carrers, places i urbanitzacions de la ciutat, amb la finalitat d'enriquir l'oferta cultural i que l'ambient festiu i cultural arribe a tots els racons de Torrent durant tot l'any. El disseny de la marca, realitzat per l'Estudi Sidney del dissenyador Julián León, aporta un toc de modernitat i frescor, adaptant-se a les diverses activitats programades per les regidories.



L'alcaldessa ha subratllat que "aquesta iniciativa ha arribat per a quedar-se, el nostre objectiu és estendre l'ambient cultural més enllà de les festes patronals, oferint als veïns l'oportunitat de gaudir d'esdeveniments a l'aire lliure durant tot l'any. Ha sigut la primera edició que celebrem, i és gratificant comprovar com la marca 'A la Lluna de Torrent', s'ha consolidat en poc temps. La iniciativa ha tingut un impacte significatiu en els torrentins i torrentines, en fomentar la participació ciutadana i revitalitzar la vida cultural a Torrent".



L'alcaldessa, Amparo Folgado ha declarat, "el balanç objectiu que podem fer des de l'Ajuntament de Torrent, d'aquesta iniciativa innovadora en un mes de vacances, és objectivament més que positiu i acceptat, gràcies a la resposta dels torrentins i ciutadans de municipis veïns que s'han acostat. Veïns de totes les edats, famílies i amics, han omplit les places, carrers i urbanitzacions, on han pogut gaudir, participar activament i entretindre's amb la varietat d'actuacions, espectacles i cinema".



"Era una gran satisfacció comprovar setmana a setmana, la qual cosa en un principi era un projecte que pensem podria agradar i entretindre en un mes d'agost, es convertia en un pol d'atracció. Un mes en què majoritàriament els veïns estan de vacances, ens ha confirmat l'èxit quant a participació ciutadana i contingut cultural a Torrent. I el millor indicador d'aquest balanç positiu, ha sigut que a les activitats que m'acostava, els veïns em demanaven que l'any que venen volien el camió en el seu barri o urbanització, m'emporte la llibreta amb deures per a ampliar i millorar la segona edició i programació per a l'any".



L'alcaldessa ha agraït a tots els serveis municipals per redoblar esforços, especialment a l'agost, en particular a la brigada d'obres, serveis de neteja, Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja. També ha volgut agrair sincerament als mitjans de comunicació que han sigut de gran ajuda per a anunciar els esdeveniments i informar sobre l'esdevingut setmana rere setmana.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.225.234.24

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.