Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 30 de Agost del 2024
URBANSIME

La delegació d'Urbanisme renovarà el col·lector del carrer Lope de Vega

L'obra suposarà una millora en la qualitat del servei de sanejament, reduint els costos de manteniment i molèsties als veïns de la zona

L'Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb Aigües de l'Horta, escometran una important actuació de renovació del clavegueram al carrer Lope de Vega i renovació de sis escomeses domiciliàries, amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei de sanejament i previndre futures avaries.



El tram a renovar és des de l'inici del carrer Lope de Vega travesse amb el carrer Verge de la Purificació fins a l'altura del número 7 del carrer Lope de Vega. A través d'una inspecció amb el sistema CCTV, es va observar que el col·lector unitari de clavegueram, patia de bastants deficiències estructurals. Aquesta situació genera molèsties als veïns, un increment de costos de manteniment i possibles filtracions d'aigües residuals al subsol, amb el que podria estar generant la contaminació d'aquest.



El circuit tancat de televisió CCTV (en anglés Closed Circuit Television), aplicat a la xarxa de sanejament urbà, representa una eina tecnològica vital per al manteniment i la gestió eficient de les infraestructures subterrànies. L'ús de cambres controlades per control remot, permet una inspecció detallada en temps real i no invasiva dels col·lectors per a conéixer l'estat d'aquestes.



Aquest sistema contribueix a la planificació de reparacions i al manteniment preventiu, la qual cosa resulta en un estalvi significatiu de temps i recursos, identificant problemes com detectar obstruccions, trencaments interns, filtracions, infiltracions i altres defectes estructurals que podrien afectar negativament el funcionament de la xarxa de sanejament, així com avaluar l'estat general, planificar els treballs de manteniment i reparació i documentar l'estat de les canonades per a futures anàlisis.



La previsió del començament de la intervenció per l'empresa municipal Aigües de l'Horta, serà a començament de la primera setmana de setembre i s'executarà durant el mateix mes. L'actuació consistirà en la renovació de l'antiga conducció de clavegueram de formigó en massa per una nova canonada de PVC corrugat DN400 mm i la renovació de 6 escomeses domiciliàries.



Aquesta renovació assegurarà el correcte funcionament per gravetat del sistema de clavegueram, millorant el funcionament del sistema de sanejament i reduint així el manteniment del col·lector i les possibles molèsties als veïns afectats.



L'alcaldessa, Amparo Folgado, s'ha reunit amb els veïns i veïnes per a informar-los sobre la inversió que es realitzarà i ha manifestat que "aquestes actuacions que formen part de l'ambiciós pla de millora dels serveis d'Aigües de l'Horta i reflecteixen el compromís de l'Ajuntament per millorar les infraestructures de clavegueram i proveïment d'aigua, la qual cosa contribueix a l'eficiència i sostenibilitat dels sistemes de sanejament urbà. La renovació i modernització del sistema de clavegueram és fonamental per a aquest equip de govern, per a una planificació urbana eficient i un desenvolupament sostenible, ja que no sols millorem la infraestructura física, sinó que aconseguim contribuir significativament a la qualitat de vida la salut i el benestar general dels ciutadans".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.198.108

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.