Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 27 de Agost del 2024
SEGURETAT

La Policia Local du a terme 190 proves de control de drogues i alcohol en conductors

Els controls preventius es van realitzar en la setmana del 19 al 25 d'agost en diversos punts de Torrent

La Policia Local de Torrent ha intensificat els controls de drogues i alcohol en un esforç conjunt amb la Direcció General de Trànsit (DGT) per a millorar la seguretat viària i reduir els accidents relacionats amb el consum d'aquestes substàncies. Aquesta iniciativa s'alinea amb l'estratègia de "tolerància zero" cap als comportaments de risc en la carretera, identificant el consum d'alcohol i drogues com una de les principals causes de sinistres. Segons dades recents, un percentatge significatiu dels conductors morts en accidents de trànsit va donar positiu en la presència d'alcohol, drogues o psicofàrmacs.



La campanya actual de la DGT, que es duu a terme en col·laboració amb les autoritats locals, cerca establir punts de control en diverses carreteres i zones urbanes, durant les hores de major risc, per a previndre que conductors sota la influència d'aquestes substàncies posen en perill la vida d'altres usuaris de la via. La memòria de troballes toxicològiques en víctimes d'accidents de trànsit de l'any anterior reflecteix la importància d'aquestes mesures, evidenciant la correlació entre altes taxes d'alcoholèmia i graus severs d'intoxicació en conductors involucrats en sinistres mortals.



La campanya ressalta la necessitat de continuar amb la vigilància i el control, utilitzant tecnologies avançades per a detectar i dissuadir les conductes de risc, i així, contribuir a un entorn més segur per a tots. Amb uns objectius molt definits: Conscienciar als conductors sobre els perills de conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues, reduir el nombre d'accidents causats per conductors embriacs o drogats i garantir la seguretat de tots els usuaris de la via pública.



Les dades de la DGT assenyalen que, en 2023, quasi el 54% dels conductors morts en sinistres de trànsit havien consumit alguna substància tòxica. L'alcohol és un factor determinant en un terç dels accidents mortals de trànsit i incrementa fins a 15 vegades el risc de patir un sinistre, a més d'agreujar la mortalitat i la gravetat de les lesions en cas d'accident.



Del total de 190 proves realitzades, en el municipi, en els diferents controls instal·lats durant la setmana del 19 al 25 d'agost, han resultat 16 denúncies per positius en alcohol, entre elles 2 per incórrer en delicte penal (superar la taxa de 0,60 md/l, pot implicar entre tres i sis mesos de presó, de sis a dotze mesos de sanció econòmica o de treballs en benefici de la comunitat i pèrdua de permís de conduir entre un a quatre anys) i altres 2 per la negació a dur a terme la prova (que és considerat també delicte penal, i es pot castigar amb presó, entre sis mesos i un any, i la retirada del permís de conduir entre un i quatre anys). Les altres 12 denúncies es trobarien, en una taxa de 0,26 a 0,60 mg/l, que podria portar amb si una sanció econòmica de fins a mil euros i la pèrdua de sis punts, igual que en els casos de reincidència.



A més de 12 denúncies per positius en droga (delicte penal) (que poden ser Cànnabis, Cocaïna, Amfetamines, Opiacis i Metamfetamines. La sanció administrativa és de mil euros i retirada del permís de conduir. En ser considerat delicte penal, implica presó de tres a sis mesos o multa de sis a dotze mesos o treballs en beneficis de la comunitat de 30 a 90 dies, i privació del dret a conduir d'un fins a quatre anys. La negativa a sotmetre's a la prova també és delicte i està penada amb presó de sis mesos a un any i retirada de permís de conduir d'un a quatre anys.



La regidora de l'Àrea de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Sonia Roca, ha destacat “el Cos de la Policia Local de Torrent en sumar-se a aquesta campanya de la DGT, demostra el seu compromís amb la seguretat viària, la prevenció de conductes de risc i la protecció dels ciutadans del municipi. La Policia Local continua així reforçant la seua presència i capacitat d'actuació, amb l'objectiu que no busca nom és la sanció sinó també la conscienciació i l'educació en valors de responsabilitat i respecte en la via pública”.



“Estem fermament convençuts que aquestes mesures ajudaran a evitar accidents de trànsit als nostres carrers, a crear consciència sobre la importància de conduir sobri i garantir la seguretat de tots els ciutadans, perquè està demostrat que conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues és un dels principals factors en accidents amb víctimes mortals o ferits greus, juntament amb la velocitat i les distraccions. No ens cansarem de recordar als ciutadans, que l'única taxa segura d'alcohol al volant és 0,0%”, ha emfatitzat la regidora.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.141.59

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.