Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 27 de Agost del 2024
FALLES

Incorporacions de luxe al projecte "Inclusivament" de la falla Cronista

L'artista plàstica inclusiva Tatiana Roig i l'empresa de sabatilles fetes amb material reciclat i per persones amb discapacitat, Timpers, noves incorporacions al projecte

El projecte "Inclusivament" de la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve de Torrent no deixa de créixer.
A l'equip inicial, s'incorporen dues peces de luxe per a desenvolupar el projecte basat en l'accessibilitat i la inclusió. Tatiana Roig (València, 1984), és artista plàstica innclusiva i periodista. Centra el seu treball a crear paisatges abstractes amb textures naturals que acosten a la naturalesa a través del tacte i l'estimulació d'altres sentits com la vista o l'oïda Per a crear les seues obres pensa que persones amb alguna mena de discapacitat també puguen gaudir de l'art a través del tacte.



En 2024 va inaugurar la seua exposició més inclusiva fins a la data: “Prohibit No Tocar” en Galeria Quatre i L'ONCE. Una mostra d'art i escultura tàctil amb més de 20 peces per a gaudir amb vista i tacte. La marca de sabatilles esportives Timpers, estan creades amb material reciclat buscant la sostenibilitat en la fabricació. A més tots els seus treballadors són persones amb discapacitat tenint com a objectiu normalitzar la discapacitat de les persones en un entorn laboral, perquè, amb el pas del temps, siga present en tots els àmbits de la vida d'una forma natural.



Actualment, la seua missió és vendre sabatilles de qualitat per a una normalització plena de la discapacitat en l'entorn laboral, social i qualsevol àmbit de la societat. Amb aquestes noves incorporacions "es pretén ampliar l'àmbit de projecció del projecte fent-lo visible més enllà del nostre propi entorn i intentar visibilitzar la importància de normalitzar l'accessibilitat i inclusió en el nostre dia a dia" ha declarat Iván Cabezas, president de la comissió fallera de Torrent.



"Inclusivament" un projecte de falla per als 5 sentits
Els de Cronista s'han proposat per a les falles 2025 que la seua falla infantil, a més de ser accessible i inclusiva, es puga gaudir amb els 5 sentits, per la qual cosa a més de comptar amb l'artista faller, Grego Grevoleda i el dissenyador Paco Camallonga, comptaran amb 2 Xef, el torrentí José Alba i el barceloní Xavier Moron a més de disposar de els productes de l'empresa de #xocolate artesanal de Torrent, #Xocolate Rafael Andreu.



Al mateix temps, per a la comunicació, llenguatge i cartelleria comptarà amb un equip de logopeda, traductora i l'assessorament de les entitats ADISTO (Associació de persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament de Torrent), Aldaia Inclusió i Plena Inclusió CV. Amb incorporació de Tatiana Roig i Timpers, s'incrementa l'experiència i el compromís per a visualitzar i normalitzar l'accessibilitat i inclusió de les persones amb discapacitat en la societat a través d'una cosa tan festiva com és una falla.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.58.12.203

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.