Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 21 de Agost del 2024

Es retiren altres 31 palmeres més del carrer Sant Valerià esta setmana

Torrent manté el seu compromís de retirar les palmeres que suposen un major risc. Unes 200 segons es va anunciar just després del succés que va deixar dos ferits al carrer Sant Valerià. Esta setmana es procedirà a la retirada de 31 palmeres, 27 washingtonias i 4 phoenix, situades a banda i banda del carrer Sant Valerià. La mesura s'adopta davant les reiterades reivindicacions veïnals per motiu d'inseguretat i insalubritat, des de fa molts anys

L'alcaldessa accidental, Sonia Roca, el regidor de l'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, José Gozalvo i la tècnic de Nous Espais, han visitat les actuacions que es van iniciar dilluns passat, de retirada de les palmeres que presenten major risc al carrer Sant Valeriano. Aquesta acció se suma a les ja retirades durant els mesos de juny i juliol, que seran reposades per un arbratge de menor altura i que presente un menor risc per als veïns.

A mitjan juny i després de la caiguda d'una palmera al carrer Sant Valeriano, que va ferir a una persona i va danyar tres vehicles, a petició de l'Ajuntament, un equip de tècnics especialitzats es va desplaçar des d'Elx fins a Torrent per a revisar una a una les palmeres dels carrers Germaníes, Sant Valerià i Ramón i Cajal. Després de la inspecció, es va realitzar una primera intervenció d'urgència i poda preventiva, en la qual es van retirar quatre palmeres, dues al carrer Ramón i Cajal i dos al carrer Sant Valeriano.

Les palmeres que estan sent retirades tenen més de 40 anys i es troben en voreres estretes, la qual cosa genera problemes amb rosegadors i coloms. A això se sumen les molèsties ocasionades per les fulles que aconsegueixen els habitatges i que han de ser podades amb freqüència, amb grues i personal especialitzat. Aquesta mesura s'emmarca dins del pla de renovació de l'arbratge als carrers Sant Valerià, Germanies i Ramón i Cajal, anunciat per l'alcaldessa, Amparo Folgado. Una reivindicació històrica dels veïns d'aquestes zones, que dia rere dia han patit la inseguretat i insalubritat provocades per la gran altura i l'estat d'aquestes.

La previsió per a l'última setmana d'agost i primera de setembre, depenent de la climatologia, és que es retiren les palmeres del mateix carrer Sant Valerià en els trams fins a Constitució en tots dos costats del carrer i el tram fins a Pintor Renau en els nombres parells.

El regidor de l'Àrea de Medi Ambient, José Gozalvo, ha manifestat que “la decisió de retirar les palmeres s'ha pres amb el ferm compromís de garantir la seguretat i benestar dels veïns i veïnes de Torrent, que en multitud d'ocasions ho havien sol·licitat. L'Ajuntament treballa de manera contínua per a garantir un entorn urbà segur i habitable, comprovant el bon estat dels arbres del municipi i invertirà en la renovació de l'arbratge de les zones que així ho requerisquen”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.73.131

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.