Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 16 de Agost del 2024

Torrent continua les festes en agost en el centre históric i urbanitzacions

L'Esglèsia de l'Assumpció va celebrar la festivitat en honor a la Mare de Déu que dona nom a l'arciprestal

Torrent va celebrar el 15 d'agost la tradicional festa de la Verge d'Agost que la nostra ciutat se celebra en honor a la Verge de l'Asunción. La calor no va ser impediment perquè l'església arxiprestal s'omplira enguany per a celebrar la festivitat que ha organitzat enguany una clavaria formada només per cinc dones. A la missa va assitir la alcaldesa de Torrent, Amparo Folgado, que es trobava de vacances, així com regidors del PP, Vox i PSOE. 

La missa va donar pas a la tradicional processó que va recórrer com és habitual els carrers Santo Domingo, San Cristobal, Plaza Obispo Benlloch, Plaça Major i carrer de l'Església. La clavariessa Major va ser Maria Dolores Castilla, que va ser l'encarregada de presidir la processó. També es va disparar un castell de focs artificials per als assistents com a colofó a la festa.

Aquest cap de setmana també es celera la festivitat de Sant Roc, i moltes altres urbanitzacions de la ciutat celebren les festes d'estiu que en moltes d'elles es continuen celebrant en honor a algun sant, com és el cas de les populars festes del Mas del Jutge, que enguany organitza la penya Avant.

 

Actividades en urbanizaciones y el centro urbano

“A la lluna de Torrent” és la programació que ha organitzat l’Ajuntament de Torrent per a gaudir del mes d’agost sense eixir de Torrent. Concerts, teatre, ball i monòlegs  per tot tipus de públicque han omplit, ja no sols les places del nucli ubrà nino també les diferents urbanitzacions on molts torrentins i torrentines disfruten de l’estiu. Com cada setmana l’agenda cultura i festiva comença cada dijous o divendres amb diferents activitats per a grans i menuts en diferents empalçaments de la capital de l’Horta Sud.

Però la tercera setmana d’agost la programació ha començat abans aprofitant el festiu del dijous 15 d’agost amb el cicle ‘Cinema a la Lluna’, el dimecres 14, amb la programació de la pel·lícula “Històries per a no contar”. El dijous 15, continuà el cinema en aquesta ocasió, en la plaça de L’Església amb la projecció del film espanyol “La vida padre”. L’endemà, divendres 16 d’agost, a les 19.30 h en Sant Joan Bosco, parc del carrer Cullera, li arribà el torn al públic infantil, el teatre amb marionetes d’Històries del Capità Pirata.

En la mateixa ubicació, a les 22:30 h arriben els monòlegs d’Álex Martínez, és un reconegut monologuista. Tercer dia de cinema en la Plaça Llibertat amb la projecció de la pel·lícula “Oppenheimer”, drama biogràfic que explora la vida del físic J. Robert Oppenheimer. El quart dia i última jornada, dissabte 17, a les 19.30 h en La Cabra, els més xicotets tenen una cita amb el teatre infantil ‘Una bruixa diferent’.  En el mateix emplaçament, a les 22.30 h, “Balla amb el Duo Karev”, ofereixen un espectacle de balli cinema en Calicanto amb “Blu Beetle”

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.172.170

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.