Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 13 de Agost del 2024
OCUPACIÓ

La Mancomunitat assessora per a elaborar currículums segons les habilitats personals

La institució crea un Club de Candidatures dirigit a 275 persones desocupades amb una nova estratègia de recerca de treball

L'àrea de Pactes Territorials per l’Ocupació de la Mancomunitat de l'Horta Sud ha creat un “Club de Candidatures” amb l'objectiu d'oferir la formació a les persones desocupades de la seua base de dades perquè canvien la manera d'elaborar els currículums i de defensar la seua opció en les entrevistes de treball, de manera que obtinguen millors resultats.

 

Front al tradicional sistema de confeccionar un currículum fent una relació de l'experiència personal i la formació reglada, en aquesta iniciativa s'introdueix un nou concepte, el de les competències o habilitats personals. D'aquesta manera, es tracta que les persones participants en la iniciativa reflectisquen també en presentacions o entrevistes qualitats seues com el lideratge, la capacitat de treballar en equip o l'empatia, entre altres.

 

Aquest Club de Candidatures està dirigit a les 275 persones que figuren actualment en la base de dades de la Mancomunitat com a demandants actius de treball o que volen millorar la seua ocupació (Banc de Candidatures). En un mes de funcionament, ja ofereix formació a les primeres 30 persones de forma pilot, en l'apartat d'elaboració de currículums.

 

“El mercat és canviant i moltes empreses demanden actualment un valor afegit o una qualitat concreta, a més d'altres aspectes. Per això, estem formant a persones desocupades en aquest sentit, que serà fonamental per a trobar una ocupació”, valora el president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José F. Cabanes.

 

Una vegada superada la fase de coneixement del llenguatge adequat per a elaborar un currículum que incloga habilitats personals, la formació continua amb pautes per a saber defensar eixes qualitats en una entrevista de treball.

 

La iniciativa ha començat amb persones desocupades però també està oberta a l'empresariat de manera que els negocis milloren el llenguatge de les seues ofertes d'ocupació, fent-les més específiques i incloent eixes habilitats personals que busquen.

 

Més de 400 atencions

D'altra banda, el servei d'Ocupació de la Mancomunitat ha atés en el primer semestre de 2024 a 438 persones, tant en sessions individuals com grupals, i en modalitat presencial i telemàtica. Aquestes atencions formen part d'un itinerari d'acompanyament més ampli en el qual s'utilitzen les eines més innovadores.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.242.40

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.