Dissabte, 21 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 20 de Setembre del 2024 a les 19:26:40 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 08 de Agost del 2024
URBANISME

La delegació d'Urbanisme millora l'accés del Camí de la Mala Pujà

Aquesta via uneix el Toll l'Alberca amb el Vedat fins a la urbanització de Colònia Blanca i que després de la construcció del By Pass es tracta d'una carretera molt transitada. En aquesta primera fase d'obres s'ha millorat l'asfaltatge, millorat la senyalització i il·luminació la via convertint-la a més en una via de sentit únic

La delegació d'Urbanisme ha millorat l'accés del conegut com a Camí de la Mala Pujà. Aquesta via uneix el Toll l'Alberca amb el Vedat fins a la urbanització de Colònia Blanca. Antigament, va ser un camí agrícola aïllat, però ha anat convertint en una via molt transitada com la zona s'ha anat desenvolupant amb la creació del By-Pass i la zona comercial del Toll l'Alberca.



L'any 2014, el PP, que en aquells dies governava a Torrent, va realitzar millores en la senyalització horitzontal i vertical per a descongestionar el trànsit entre el Toll l’Alberca i la carretera cap al Club de Tenis, i fins i tot des de la delegació d'Urbanisme es va realitzar un estudi topogràfic al costat de l'enginyer de camins, treballant en un projecte per a ampliar els punts més estrets del camí i suavitzar les corbes existents.



Cinc anys després, en 2019 i ara en 2023, el Partit Popular va incloure en el seu programa electoral l'ampliació del Camí de la Mala Pujà, l'accés al Vedat des del Toll l’Alberca fins al carrer Riu Ebre i l'ampliació de la calçada i millores. Amb l'arribada del PP al govern i en la confecció del pressupost per a 2024 es va consignar la partida pressupostària.



En aquesta primera fase Urbanisme ha transformat una via de doble sentit en una de sentit únic des del Toll l'Alberca fins al carrer Riu Palància, deixant excepcionalment doble sentit fins a la porta de l'escola Julio Verne, motivat per l'eixida d'autobusos escolars, a més de donar servei al camió d'FCC que arreplega els contenidors a la porta del col·legi i per les seues dimensions només pot tornar per la mateixa adreça. Des del carrer Riu Palància es continua amb la conversió per la via de servei (al costat del by pass) que ara només serà sentit cap al Toll l'Alberca.



L'alcaldessa, Amparo Folgado, ha explicat als veïns i veïnes de la zona que s'està treballant en la redacció del Projecte d'Execució del Camí Mala Pujà “Ronda Sud”, des del Toll l'Alberca fins al carrer Riu Palància, ajustant-se el projecte a la Ronda prevista en el Pla General d'Ordenació Urbana de Torrent (PGOUT), amb una secció viària que permetrà recorreguts per als vianants, ciclistes i de vehicles motoritzats millorant la mobilitat i seguretat viària de la zona, que suposarà l'última fase i solució definitiva.



Folgado s'ha mostrat satisfeta amb aquest projecte, “vull expressar la meua satisfacció més absoluta en comprovar que el diàleg i els compromisos amb els veïns i usuaris, donen resultats positius màximament quan es tracta de temes de seguretat, El consens és summament necessari i important per a anar avançant en les millores que necessita aquesta ciutat, perquè ells com a usuaris són els que millor coneixen els problemes i necessitats i es converteixen en la millor corretja de transmissió d'aquests. I en eixa línia de treball trobaran els ciutadans, al meu equip de govern i a mi, en els pròxims anys”.



“Aquest govern és un govern que compleix els seus compromisos amb els torrentins i torretines. En el primer any incloem en el pressupost una reivindicació molt necessària i ara comencem a veure els fruits. Però no ens conformem amb això i en l'actualitat estem treballant en la solució definitiva, la redacció del projecte d'execució del *Camí Dolenta *Pujà, que suposarà la solució definitiva”, ha emfatitzat Amparo Folgado.



Veïns "no tan satisfets"
Algunes veus veïnals s'han mostrat contraris a aquest projecte, ja que, segons les seues queixes, "no soluciona el problema d'accés als nostres habitatges del carrer Riu Ebre". Segons denuncien, "alguns veïns han de donar la volta i recórrer més de tres quilòmetres per a accedir a les seues cases". Segons aquestes mateixes veus, "no s'ha consultat amb tots els veïns que amb aquesta decisió perjudica el seu dia a dia".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.139.82.4

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.