Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 07 de Agost del 2024

La delegació de Cultura prepara el centenari de l'Avinguda al Vedat

El primer dels actes serà una exposició de fotografies antigues amb la col·laboració dels veïns i que ja ha començat a recopilar

La Delegació de Cultura ha posat en marxa una iniciativa per a recopilar fotografies antigues de l'Avinguda al Vedat, amb motiu de la celebració del seu Centenari. Aquest projecte marca el començament dels actes commemoratius que tindran lloc amb diferents iniciatives.



L'Arxiu Històric de Torrent està recopilant les imatges per a preparar una exposició especial. Es convida a tots els veïns que posseïsquen fotografies que capturen l'essència d'aquesta artèria principal de la capital de l'Horta Sud al fet que les porten a l'Arxiu Històric on s'escanejaran, situat en C/ Sagra, 17, 3r planta.



L'exposició, organitzada per l'Ajuntament, cerca commemorar el centenari de l'Avinguda al Vedat. Per això, se sol·licita la col·laboració dels veïns que tinguen fotos antigues preses entre 1920 i 1990 per a contribuir a la preservació i celebració de la història de Torrent.



L'Avinguda al Vedat, inaugurada el 29 de setembre de 1929 després de l'enderrocament de dues cases que formaven la plaça de la Palla (perquè se situava l'antiga bàscula), també coneguda com la plaça dels Tramvies i ara Plaza del Bisbe Benlloch, ha sigut fonamental en el desenvolupament urbanístic i social de la ciutat. Al llarg de quasi 100 anys, ha rebut diversos noms com a Avinguda dels Màrtirs i Avinguda del País Valencià, tornant a la seua denominació original en 2009.



Des de la seua creació, aquesta avinguda ha sigut testimoni i partícip del creixement de Torrent, sent un lloc estimat per tots els veïns. Les fotografies familiars en color i en blanc i negre reflecteixen moments significatius com a passejos, berenars en el Vedat, visites a la Fira, bodes a l'església de San José, imatges d'Ofrenes, cavalcades, celebracions esportives, etc. L'Avinguda al Vedat és un símbol de la vida i la història de Torrent.



L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha destacat: "Els torrentins i les torrentines ens sentim molt orgullosos de ser de Torrent. Tots recordem anècdotes i moments que hem viscut en la nostra Avinguda, moments que volem recordar, que mai es perden i que ens han d'impulsar per a recuperar el Gran Torrent que sempre hem sigut i que volem continuar sent en el futur." A més, ha afirmat que "El Centenari de l'Avinguda al Vedat ens ha d'impulsar per a estar units, fer poble i sentir-nos orgullosos de la nostra Gran Ciutat."



Per part seua, el regidor de Cultura, Aitor Sánchez, ha assenyalat: "És importantíssim poder col·laborar amb l'Ajuntament en l'inici del Centenari de la nostra benvolguda Avinguda al Vedat, amb aquesta gran exposició que volem realitzar i amb la possibilitat de col·laborar amb la història de Torrent i els records que sempre quedaran en la nostra memòria, dels nostres avis, pares o els nostres primers passos i els dels nostres fills, una manera de fer Torrent."

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.198.94

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.