Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 02 de Agost del 2024
COMERÇ

La Mancomunitat posa en marxa una nova eina per a saber quantes empreses hi ha de cada sector

“La meua competència” és el nom d'aquesta prestació, que ha començat a funcionar fa pocs dies en el portal Observem.es de la Mancomunitat de l'Horta Sud

La comarca de l'Horta Sud té actualment 20.861 empreses, segons la base de dades de la Mancomunitat, agrupades en cinc grans sectors (agricultura, construcció, indústria, serveis i finalment comerç, transport i hostaleria) i repartides en polígons i nuclis urbans dels vint municipis. Una nova eina digital, creada per l'àrea de Negocis de la institució comarcal permet saber, de manera immediata, quantes signatures hi ha en un determinat sector i on estan situades.


“La meua competència” és el nom d'aquesta prestació, que ha començat a funcionar fa pocs dies en el portal Observem.es de la Mancomunitat de l'Horta Sud, dins de l'apartat d'“Eines” i el submenú “Empreses”. D'aquesta manera, si una persona pretén obrir un nou negoci a la comarca, pot conéixer abans la competència que tindrà al saber el nombre de signatures del seu sector ja instal·lades.


Per a conéixer les dades, només cal introduir el CNAE d'una determinada activitat, que també s'obté en la mateixa eina, teclejant l'epígraf. “La meua competència” treballa també en clau territorial, de manera que els usuaris poden saber on estan les signatures del seu mateix sector o d'aquell que busquen.


“Si una persona emprenedora vol obrir un negoci a l'Horta Sud, en usar aquesta eina partirà d'un coneixement important del seu sector a la comarca per a poder prendre la millor decisió. En emprendre una activitat econòmica, és fonamental comptar amb tota la informació possible perquè posteriorment siga viable”, valora el president de la *Mancomunitat de l'Horta Sud, José F. Cabanes.


Una altra de les aplicacions que pot tindre l'eina, segons l'àrea de Negoci, és la de conéixer les activitats auxiliars d'un mateix sector que existeixen a la comarca, que podrien ser proveïdores de la nova empresa, la qual cosa evitaria desplaçaments de les mercaderies.



Comparativa de dades econòmiques
L'eina “La meua competència” ve a complementar una altra prestació que ja existia, amb la qual es pot comparar un determinat negoci ja existent. Es tracta d'una eina, gratuïta i en línia (https://observem.es/comparativa), que aplica les dades que proporciona l'Institut Nacional d'Estadística (INE) sobre el sector d'activitat detallat per grup CNAE (fins a arribar als 4 dígits) amb les mateixes dades de l'empresa.


D'aquesta manera, automàticament l'empresa rep un informe comparatiu individualitzat del seu negoci enfront del sector en les cinc àrees més rellevants (vendes, cost de vendes, persones ocupades, cost de personal i costos totals). Aquesta prestació va ser presentada recentment a Catarroja a les integrants de l'Associació Empresarial AECA.



En alça l'hostaleria
Els usuaris de “La meua competència” obtindran informació d'una base de dades de la Mancomunitat en la qual figuren 20.861 activitats. Del total, el sector que lidera el nombre de negocis és el de comerç/hostaleria/transporte (7.616 signatures), seguit del sector serveis (6.102). La indústria està representada en 3.545 empreses, mentre que a la construcció se'n dediquen 3.372. Finalment, el sector agrícola queda amb 226.


Aquesta radiografia actual mostra l'evolució de l'Horta Sud en l'últim segle, en el qual va passar de ser una gran àrea agrícola a ser una potència industrial, mentre que actualment i en termes numèrics és el sector terciari (comerç, hostaleria, transport i serveis) el que predomina.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.184.200

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.