Diumenge, 22 de Setembre del 2024

Actualitzada Dissabte, 21 de Setembre del 2024 a les 15:18:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 31 de Juliol del 2024
MOROS I CRISTIANOS

Torrent vibra amb l'Entrada de Moros i Cristians

Al voltant de 12.000 persones ompliren tot el recorregut per a viure l'acte més multitudinari de les Festes Patronals de la capital de l'Horta Sud

La ciutat de Torrent es va vestir de gala per a celebrar un dels esdeveniments més esperats de l'any: la Gran Entrada Mora i Cristiana. A partir de les 19.30 hores, més de 12.000 persones es van donar cita als carrers per a gaudir de l'espectacle més multitudinari de les Festes Patronals que va recórrer el centre històric. La vesprada va arrancar amb l'entrada de bandes, des de Trinitàries fins a Mont-sió, com a preludi a la Gran Entrada de Moros i Cristians, que començarà a les 20.00 hores amb el recorregut invers: des de Mont-Sió fins a Trinitàries.



Les dotze filaes i dotze comparses participants van desfilar lluint les seues millors gal·les. Tot un desplegament de color, música i tradició que va donar principi amb el descens del bàndol cristià, sota el comandament del capità de Conqueridors, Miguel García, i l'alferes de Templaris, Andrés Campos on els balls i la música van ser les protagonistes. Tots dos van comandar les seues tropes al ritme de les marxes cristianes i entre els aplaudiments dels milers de persones que van abarrotar el recorregut.



Després d'ells, el bàndol moro, baix el lideratge del capità Vicente Bacete, d'Abassíes, i l'alferes Esther García, de Califats Sarrains, els qui van oferir una espectacular ostentació durant el recorregut. *Califats va acompanyar a les seues esquadres amb focus de llums de diferents colors que van donar més espectacularitat a la desfilada. La capitania mora va estar acompanyada d'un arbre de foc que va arrancar els aplaudiments del públic així com els balls de l'ostentació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.20.156

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.